Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Herečka Geislerová v Karlových Varoch vyrážala dych: Predviedla SVETOVÝ UNIKÁT… Róba z PIVA!

Aňa Geislerová v róbe z piva Advertoriál Zobraziť galériu (5)
Aňa Geislerová v róbe z piva (Zdroj: Lukáš Wisla )

KARLOVE VARY - V Karlových Varoch odštartoval už 57. ročník Medzinárodného filmového festivalu. Ten je okrem kvalitnej umeleckej tvorby každoročne aj prehliadkou krásnych rób. A českej herečke Ani Geislerovej (47) sa podarilo ohúriť hneď na otváracom ceremoniáli. Na červený koberec totiž vyniesla svetový unikát - oblečené mala šaty vyrobené z PIVA Pilsner Urquell!

V Karlových Varoch už po 57. raz odštartoval prestížny Medzinárodný filmový festival. Len pred pár hodinami bol zahájený otvárací ceremoniál a po červenom koberci sa prešli tie najväčšie hviezdy českého a slovenského šoubiznisu. Medzi nimi však najviac žiarila herečka Aňa Geislerová. Tá sa totiž v spoločnosti blysla v skutočne jedinečnej róbe.

Šaty z bubliniek piva Pilsner Urquell
Zobraziť galériu (5)
Šaty z bubliniek piva Pilsner Urquell  (Zdroj: Lukáš Wisla)

Ide o svetový unikát - nikto nikdy nič podobné nespravil. Látka, z ktorej sú šaty ušité, bola totiž vyrobená z plzeňského piva Pilsner Urquell. Nie z plechoviek, ani zo sklenených fliaš... ZO SAMOTNÉHO PIVA. V spolupráci so spomínaným pivovarom ju ušil známy český návrhár Jakub Polanka. A rozhodne nešlo o jednoduchý proces.

Látku z plzeňského ležiaka museli vyrábať až v ďalekej Austrálii, a to špeciálnou technológiou - pomocou baktérií. „Prvá vzorka vyrobená z piva bola veľmi mäkká a pružná a ukázalo sa, že z nej nepôjde klasicky šiť, takže sme hľadali nové cesty spracovávania materiálu,“ prezradil Polanka. „Bol to živý, veľmi interaktívny proces. Pri testovaní zrazu vidíte úžasný lesk, krásne odtiene, zaujímajú priehladnosť a hľadáte možnosti, ako s takým materiálom pracovať,“ pokračoval.

Celú róbu navrhol dizajnér Jakuba Polanka.
Zobraziť galériu (5)
Celú róbu navrhol dizajnér Jakuba Polanka.  (Zdroj: Lukáš Wisla)

S tým súvisel technologický rešerš, spolu s laboratóriami vo Francúzsku vyskúšali viac ako 30 technológií, aby vybrali tú najlepšiu. „Na celom projekte testovania technológií a skúšaní práce s materiálom som strávil asi 3 mesiace, samotné šaty potom nakoniec vznikli asi v priebehu 14 dní. Bola to naozaj hi-tech "haute couture" práca vo dne v noci, ale výsledok, myslím, stojí za to,“ vyjadril sa Polanka. 

A skutočne, Geislerová v róbe žiarila ako venuša vychádzajúca z morskej peny, posiata tými najlepšími bublinkami v Karlových Varoch - plzeňským pivom. „Cítim sa poctená, že som to mohla byť ja. Celá príprava projektu musela veľmi dlho trvať, bol za tým výnimočný nápad,“ vyjadrila sa Aňa. A výber zlatého moku nebol náhodný, Pilsner Urquell je totiž neoddeliteľnou súčasťou KVIFF už od roku 2019, kedy sa stal oficiálnym pivom festivalu. 

Herečka je zo spolupráce s Pilsner Urquell nadšená.
Zobraziť galériu (5)
Herečka je zo spolupráce s Pilsner Urquell nadšená.  (Zdroj: Lukáš Wisla)

Gala atmosféra filmového festivalu svetovej úrovni so sebou okrem iného prináša obraz šampanského v pohári. Ale čo ak máte práve chuť na Plzeň? Medzi celebrity, luxus, smokingy, nádherné róby a samozrejme bublinky vstupuje Pilsner Urquell s tými svojimi. Vychutnáte si ich v dokonalej krémovej pene. Aj keď pohár držíte za ucho, nie za stopku. Pretože Pilsner Urquell si užijete vo veľkom a s rovnakým šmrncom ako každý iný drink. Pilsner Urquell totiž patrí nielen na plátno, ale aj na červený koberec. „Do Karlových Varov na filmový festival rozhodne patrí aj niečo iné než tradičné bublinky šampanského. Pivo pijem rada,“ dodala Aňa.

Advertoriál pripravený v spolupráci so spoločnosťou Pilsner Urquell.

Viac o téme: Pilsner urqellAňa GeislerováKVIFF
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu