Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Populárny festival v Česku rieši zvláštny ŠKANDÁL: Napadli ho HACKERI... Obrazovky ovládli PODIVNÉ SYMBOLY!

Festival Rock for People tesne pred koncertom kapely Slipknot, napadli hackeri. Zobraziť galériu (2)
Festival Rock for People tesne pred koncertom kapely Slipknot, napadli hackeri. (Zdroj: TikTok/Profimedia)

HRADEC KRÁLOVÉ - Jeden z najpopulárnejších českých festivalov Rock for People rieši zvláštny škandál. Chvíľu pred koncertom kapely Slipknot ho totiž napadli hackeri. Zmocnili sa obrazoviek na hlavnom pódiu a premietli na nich zvláštny symbol. Organizátori nechápu, čo tým chceli dosiahnuť!

Pred štvrtkovým koncertom kapely Slipknot sa do siete populárneho českého festivalu Rock for People nabúrali hackeri. Na obrazovkách hlavného pódia odvysielali 20-sekundové video, ktoré začalo odrátavaním a končilo divným symbolom. Väčšina fanúšikov si zrejme myslela, že šlo o súčasť šou, no organizátori priznali, že išlo o neplánovanú akciu. 

„Situáciu preverujeme a zisťujeme, čo sa presne stalo,“ povedal podľa Blesk.cz Tomáš Pokorný, jeden z hlavných koordinátorov festivalu. „Museli to byť profíci. Nevieme, čo tým vlastne chceli povedať,“ dodal Pokorný. A hoci väčšina prítomných zásah hackerov ani nepostrehla, verní fanúšikovia hneď vedeli, že niečo nie je v poriadku. 

Symboly sa na pódiu objavili tesne pred koncertom kapely Slipknot.
Zobraziť galériu (2)
Symboly sa na pódiu objavili tesne pred koncertom kapely Slipknot.  (Zdroj: Profimedia)

„Som veľká fanúšička kapely Slipknot a poznám fakt všetky ich pesničky a klipy. Preto ma pred ich koncertom prekvapilo toto video, ktoré ku kapele vôbec nepatrí. Ak sa im tam fakt niekto nabúral a pustil si tam vlastné video pred 40 tisícmi ľudí, tak to klobúk dole,“ smiala sa jedna z diváčok. 

K hackerskému útoku na festival sa zatiaľ nikto oficiálne neprihlásil. Rovnaký symbol, ktorý sa objavil na pódiu, sa však začal objavovať na billboardoch a plagátoch po celom Česku. Predpokladá sa teda, že ide o vopred pripravenú kampaň. Čo je jej zámerom, sa dozvieme zrejme už čoskoro. 

Český festival ovládli HACKERI: Na pódiu sa objavili podivné symboly! (Zdroj: TikTok)

Viac o téme: Rock for PeopleSlipknot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu