Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dara Rolins po zrazení dôchodcu (†63): EXEKÚCIA... Odmietla zaplatiť pozostalým!

Dara Rolins Zobraziť galériu (4)
Dara Rolins (Zdroj: Instagram DR)

PRAHA - V lete 2010 bola Dara Rolins účastníčkou dopravnej nehody. Jej auto sa zrazilo s motocyklistom, ktorý, bohužiaľ, zraneniam podľahol. Speváčka však trvala na tom, že muž vošiel do protismeru a odmietala pozostalým vyplatiť odškodné vo výške približne milióna českých korún. Ako píše vo svojej knihe vtedajší právnik rodiny, musel na známu Slovenku poslať exekútorov.

Po tom, ako došlo k zrážke automobilu s motocyklom, bol Jindřich Rotrekl prevezený do nemocnice. Speváčka mu zaželala skoré uzdravenie, no muž následkom nehody o niekoľko hodín podľahol. 

Vdova po Jindřichovi Rotreklovi a speváčka Dara Rolins
Zobraziť galériu (4)
Vdova po Jindřichovi Rotreklovi a speváčka Dara Rolins

Dara Rolins sa preto postavila pred súd. Hoci sa bránila, že nebola na vine, súd jej naparil nepodmienečný trest, bol jej na tri roky odobratý vodičský preukaz a navyše mala rodine vyplatiť približne milión korún. 

Táto povinnosť sa jej však nepozdávala. „A prečo by som to robila, keď mi ten pán vošiel do protismeru?” povedala kedysi pre Blesk. A ako uvádza vo svojej knihe právnik rodiny Karel Friml, dostať od umelkyne peniaze bol naozaj beh na dlhé trate. 

„Ani jedna, ani druhá, ani tretia upomienka (dokonca s dodajkou, aby určite došla) ju nepriviedla k tomu, aby našla cestu do poisťovne,” napísal právnik s tým, že ak by Dara vzala rozsudok do poisťovne, tá by musela náhradu škody uhradiť z povinného ručenia. 

Dara Rolins po zrazení
Zobraziť galériu (4)

Nakoniec musela speváčka siahnuť poriadne hlboko do vlastného vrecka. „Nezostávalo teda nič iné, než to, čo nakoniec musí urobiť každý veriteľ, keď dlžník nechce zaplatiť: podá návrh na exekúciu. Až potom pozostalí svoje peniaze podľa rozsudku súdu dostali. Pretože vodička ani jej právni zástupcovia nedokázali včas a riadne zaistiť, aby podľa súdnych rozhodnutí bolo odškodnenie zaplatené, stálo ju to na nákladoch exekúcií státisíce navyše. Z vlastného vrecka a zbytočne,” skonštatoval právnik v knihe Žil jsem s justicí. 

Podľa Dary, ktorá najprv podávala odvolanie, vraj boli nároky rodiny premrštené a nehoda nebola riadne vyšetrená. 

Dara Rolins po zrazení
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Dara Rolins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu