Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Známy Slovák zneužitý na podvod: POZOR, na tieto správy nereagujte… Prípad už rieši polícia!

Po Facebooku koluje ďalší podvod. Zobraziť galériu (7)
Po Facebooku koluje ďalší podvod. (Zdroj: Instagram T.S.)

BRATISLAVA - Človek by čakal, že podvodníci si aspoň na najkrajšie sviatky roka dajú pokoj. No to by sme boli veľmi naivní. Celebritného šperkára Tomáša Stríža (34) priamo na Vianoce zneužili na podvod. Falošný profil od ľudí láka citlivé údaje... No na toto si dávajte obrovský pozor - môže vás to vyjsť pekne draho!

Profil celebritného šperkára Tomáša Stríža patrí na Facebooku k tým populárnym. Má množstvo sledovateľov, ktorí sa zaujímajú o jeho prácu a pravidelne sa zapájajú do jeho súťaží. No počas sviatkov na nich striehlo na sociálnej sieti veľké nebezpečenstvo. Priamo na Štedrý deň totiž vznikol profil, ktorý od nich ťahal citlivé údaje. 

Účet, ktorého názov sa len minimálne líšil od toho skutočného, lákal Slovákov na výhru. Podvodníci si vytipovali náhodnú obeť, ktorej napísali súkromnú správu. No a potom pod zámienkou získania výhry od nej žiadali citlivé údaje, ako napríklad detaily o platobných kartách. A to by mohlo výhrychtivých dobrákov vyjsť poriadne draho.  

Takéto podvody v poslednom čase kolujú po sociálnych sieťach pomerne často. Určite preto netreba klikať na žiadne neoverené linky a nikde neuvádzať svoje citlivé údaje. „Prosím, nereagujte na nepravdivé správy o výhre, ktoré sa tvária ako odo mňa! Je to veľké klamstvo, ktoré teraz využívajú klamári na sociálnych sieťach,“ varoval svojich fanúšikov Stríž.

Známy Slovák zneužitý na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram T.S.)

„Prosím, neklikajte na linky ako prikladám vo fotke. Moje súťaže vždy prebiehajú iba na mojej stránke a iba v komentároch vyhlasujem výhercov, nijako inak! Nenaleťte na to! Bohužiaľ, zneužili stránky viacerých známych osobností, aby sa dostali k čo najviac ľudom. Neverte tomu!“ vyzýval svojich sledovateľov Tomáš. 

Ten celú vec nahlásil a prípadom sa v týchto chvíľach už zaoberá polícia. „Práve som podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý sa za mňa vydáva a snaží sa získať údaje o platobných kartách v mojom mene na Facebooku prostredníctvom mojej súťaže, ktorú okopíroval,“ dodal Stríž. 

Na podobné podvody v posledných mesiacoch naletelo už veľa Slovákov. Podvodníci na svoje praktiky využili už profil speváčky Mariky Gombitovej, rapera Majka Spirita, Rytmusa či cyklistu Petra Sagana. Dávajte si pozor!

Známy Slovák zneužitý na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram T.S.)

Viac o téme: Tomáš Stríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu