Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť legendárnej Evy Krížikovej (†85): Dcéra bola v posledných chvíľach s ňou... Výnimka od lekárov!

Eva Krížiková zomrela v posledný marcový deň v nemocnici v Malackách. Zobraziť galériu (4)
Eva Krížiková zomrela v posledný marcový deň v nemocnici v Malackách. (Zdroj: SITA/SND/Jana Nemčoková)

MALACKY - Včera Slovensko zasiahla smutná správa o smrti legendárnej slovenskej herečky Evy Krížikovej (†85). Umelkyňa poslednýkrát vydýchla v utorok v dopoludňajších hodinách v nemocnici v Malackách. A napriek prísnym pravidlám kvôli koronavírusu s ňou bola v posledných chvíľach aj dcéra Barbora (55). Lekári ju za mamou pustili na výnimku.


Pohreb Evy Krížikovej (†85) v úzkom kruhu: Verejnosť sa s umelkyňou nerozlúči... Kvôli koronavírusu!


Na Slovensku sú kvôli zúriacemu koronavírusu už niekoľko týždňov zavedené prísne pravidlá. Medzi prvými nariadeniami bol zákaz návštev v nemocniciach. Mnohí Slováci preto svojich hospitalizovaných blízkych nevideli už niekoľko týždňov. Ako informuje pluska.sk, aj Eva Krížiková bola ten prípad. 

Galéria: Eva Krížiková vo filmoch a na javisku

Do nemocnice v Malackách ju previezli približne pred mesiacom pre problémy so srdcom. Jej dcéra Barbora tak svoju mamu nevidela zhruba tri týždne. Každý deň však volala do nemocnice a informovala sa, ako sa má a či je všetko v poriadku. No v posledných chvíľach bola pri mame... Lekári ju pustili na výnimku.


Zomrela legenda Eva Krížiková: Zarmútení herci posielajú zosnulej kolegyni dojímavé odkazy do neba!


„Napriek tejto ťažkej situácii som mohla prísť za mamou. Už sa nemala dobre, tak som utekala za ňou. Stihla som ju v hodine dvanástej. Bola som pri nej. Je to veľmi bolestivé a náročné,“ povedala pre spomínaný denník so smútkom v hlase Krížikovej dcéra. 

Herečka žila v seniorcentre na Záhorí, kde bola pod neustálym dohľadom zdravotníkov. Minulý rok na jar sa jej však zdravotný stav zhoršil. Začala mať problémy so srdcom. 

Viac o téme: Eva Krížiková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu