Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pohreb Evy Krížikovej (†85) v úzkom kruhu: Verejnosť sa s umelkyňou nerozlúči... Kvôli koronavírusu!

Posledná rozlúčka s Evou Krížikovou bude iba v kruhu rodiny. Zobraziť galériu (4)
Posledná rozlúčka s Evou Krížikovou bude iba v kruhu rodiny. (Zdroj: SITA/SND/Jana Nemčoková)

BRATISLAVA - V utorok verejnosť šokovala správa o náhlom úmrtí legendárnej slovenskej herečky Evy Krížikovej (†85). Slovenské národné divadlo informovalo, že pohreb poprednej umelkyne sa bude konať v úzkom kruhu rodiny. Kvôli koronavírusu sa s ňou verejnosť nerozlúči!


Umelecký svet v smútku: Zomrela herečka Eva Krížiková (†85)!


Osemdesiatpäťročná Eva Krížiková zomrela dnes v dopoludňajších hodinách v nemocnici v Malackách. Hoci patrila k obľúbeným slovenským umelkyniam, verejnosť jej posledné zbohom, bohužiaľ, nebude môcť dať. Pri veľkých herečkách pritom býva zvykom, že sa v domovskom divadle usporiada veľká rozlúčka pre kolegov a všetkých fanúšikov. 

Galéria: Eva Krížiková vo filmoch a na javisku

No tentokrát je všetko inak. Dôvodom je zákerný koronavírus, ktorý aktuálne vyčíňa vo svete. A prísnym opatreniam podliehajú aj pietne spomienky. Ako informovalo Slovenské národné divadlo, ktorého Krížiková bola dlhoročnou členkou, s herečkou sa rozlúči len rodina. „Rodina sa s poprednou umelkyňou rozlúči v úzkom kruhu,“ uviedla tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková. 

Na bývalú dlhoročnú členku si napokon predsa len spomenú aj v bratislavskom divadle, no urobia tak, až keď sa situácia na Slovensku upokojí. Predpokladá sa preto, že na jeseň. „Slovenské národné divadlo si jednu z najvýznamnejších umelkýň SND pripomenie na spomienkovom stretnutí na začiatku nasledujúcej divadelnej sezóny,“ dodala Pažítková. 

Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Česť jej pamiatke!

Viac o téme: Eva Krížiková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu