Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krásna misska bez servítky o pôrode: Cievkovanie, epidurál a rozpárané brucho!

Tereza Fajksová získala v roku 2012 titul najkrajšej ženy sveta. Zobraziť galériu (6)
Tereza Fajksová získala v roku 2012 titul najkrajšej ženy sveta. (Zdroj: Instagram T.F.)

BRNO - Česká držiteľka svetového titulu miss Earth 2012 Tereza Fajksová (29) sa začiatkom marca stala po prvýkrát mamou. Malú Lilien však na svet nemohla priviesť prirodzenou cestou. O detaily z príprav a cisárskeho rezu sa podelila s ďalšími ženami.

Prevažná väčšina žien sníva o tom, že sa jedného dňa stane matkou. Samotný pôrod už ale prechádzkou ružovou záhradou nie je, nech už ide o ktorúkoľvek jeho formu. Svoje o tom vie aj bývalá česká misska Tereza Fajksová. Tá kvôli váhe a polohe bábätka nemohla zvoliť prirodzený pôrod. „Až do poslednej chvíle sme sa rozhodovali, či budeme rodiť koncom panvovým, alebo pôjdeme na 'cisarák'," zverila sa blondínka v statuse na sociálnej sieti. Nakoniec sa rozhodli pre cisársky rez.

Krásna misska bez servítky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram T.F.)

A keďže misska dostala mnoho zvedavých otázok, rozhodla sa ďalej budúcim mamičkám priblížiť jej skúsenosť z nemocnice. 44 minút trvajúci proces opísala v niekoľkých bodoch, a to bez príkras. „Začalo cievkovanie - asi najhoršie na celom pôrode. Prechod na sálu. V miestnosti bolo asi 15 stupňov podľa môjho názoru. Vyzlečenie donaha. Triasla som sa zimou a bola som veľmi nervózna," uviedla Tereza, ktorá si následne pochvaľovala prístup celého tímu lekárov, ktorí sa starali o jej pohodu.

Krásna misska bez servítky
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram T.F.)

Tereza postupne opísala aj ďalšie kroky – od anestézie až po samotný rez. Zvláštnu kapitolu však venovala práve nasledujúcim dňom. „V nemocnici som ležala päť dní... Na to, čo sa dialo s mojou psychikou, vás asi nikdo nepripraví," zverila sa misska, ktorá si myslí, že práve o tomto by sa malo hovoriť viac. „Nula hodín spánku, úzkosť, strach, nervozita, bolesť, izolácia a mnoho ďalšieho. Triasli sa mi ruky od nevyspatia a únavy, až mi bol nakoniec naordinovaný liek na upokojenie," prezradila ďalej.

Všetko však dobre dopadlo a kráska sa teší z malej dcérky i z nových mamičkovských povinností. Obom želáme veľa zdravia.

Viac o téme: PôrodCisársky rezTereza Fajksová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu