Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smutná správa pre fanúšikov: Karel Gott osemdesiatku neoslávi!

Karel Gott Zobraziť galériu (5)
Karel Gott (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA - Tento rok je pre maestra Karla Gotta (79) výnimočný, pretože v lete by mal osláviť krásne okrúhle jubileum. Svojich fanúšikov však šokoval smutnou a nepríjemnou správou. Zlatý slávik svoje narodeniny neoslávi.

Už niekoľko narodenín oslavoval spevák koncertom pre priateľov, kolegov a svojich priaznivcov a fanúšikov. Ani ôsme okrúhle jubileum nemalo byť výnimkou, no všetko je inak. Hoci si mnohí zapísali do kalendára dátum 14. júna ako termín koncertu v českej O2 aréne, môžu ho zasa vymazať.

Júnový koncert pri príležitosti jeho jubilea sa neuskutoční.
Zobraziť galériu (5)
Júnový koncert pri príležitosti jeho jubilea sa neuskutoční.  (Zdroj: TASR)

I keď je ešte len január, Karel Gott s manželkou Ivanou už teraz vedia, že koncert sa neuskutoční a spevák tak osemdesiatku s priaznivcami neoslávi. Nie je to prvá akcia, ktorú božský Kája zrušil. V novembri bol kvôli svojmu zdravotnému stavu nútený koncert zrušiť a odspieval ho v náhradnom termíne 12. januára.

Napriek tomu, že Ivana už na jeseň obvolávala ľudí zo šoubiznisu, aby rátali s dátumom 14. júna ako dňom oslavy, teraz je všetko inak. Manželia sa rozhodli neurobiť koncert, opäť raz kvôli spevákovmu zdraviu. Má totiž oslabenú imunitu.

Rozhodnutie odvolať koncert však nebolo zbrklé. Karel a Ivana všetko konzultovali s lekármi a práve vďaka nim dospeli k názoru, že koncert nie je najlepšia voľba. Je teda otázne, ako je na tom zdravotne obľúbený interpret, keď päť mesiacov dopredu vie, že by koncert neodspieval. Žeby sa mu znova pohoršilo? To ukáže až čas.

Gott sa rozhodol zrušiť koncert kvôli zdraviu.
Zobraziť galériu (5)
Gott sa rozhodol zrušiť koncert kvôli zdraviu.  (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu