Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Gott skončil opäť v nemocnici: Prevážať ho museli na vozíčku!

Karel Gott Zobraziť galériu (5)
Karel Gott (Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA – Zlatý slávik Karel Gott (79) si jednoducho nedá povedať! Hoci je jeho zdravie očividne nalomené, nepočúva rady lekárov a robí si po svojom. A práve to ho dostalo uplynulý týždeň zasa na nemocničné lôžko. Oslabená imunita nezvládla chladné počasie a maestra tak potrápil zápal dýchacích ciest.

Hoci už niekoľkokrát skončil v nemocnici kvôli svojej oslabenej imunite, tentoraz si nedal povedať. Najprv po porade s lekármi a manželkou zrušil koncert pri príležitosti jeho osemdesiatych narodenín a pár dní po tomto oznámení sa premával po pódiu. I keď mu lekári odporučili, aby sa pri aktuálnych teplotách a zime zdržiaval vonku čo najmenej, maestro si to namieril na Špindlerov mlyn.

Gott si nedá povedať a napriek radám lekárov strávil víkend v zime na vzduchu.
Zobraziť galériu (5)
Gott si nedá povedať a napriek radám lekárov strávil víkend v zime na vzduchu.  (Zdroj: TASR)

A práve to jeho zdraviu priťažilo a jeho imunita sa nedokázala vyrovnať s ďalšou vlnou baktérií. Gott tak opäť skončil na nemocničnom lôžku, a to na celých 5 dní, so zápalom dýchacích ciest. Speváka priviezli do Všeobecnej fakultnej nemocnice na Karlovom námestí v stredu. Hospitalizovali ho na internom oddelení, kde mu boli podávané infúzie.

Umelca si všimla aj jedna z čitateliek českého Blesku. Videla, ako ho prevážajú cez námestie za pomoci vozíčka. „Sedel na vozíku, mal tepláky, bundu a na tvári rúško. Sestra sa ho snažila rozveseliť slovami, že je dnes krásne,“ napísala do spomínaného denníka. Podľa slov Gottovej hovorkyne, Anety Stolzovej je už spevák doma a zatiaľ to vyzerá tak, že sa 23. februára opäť postaví na pódium v Příbrame.

Karel Gott opäť skončil v nemocnici.
Zobraziť galériu (5)
Karel Gott opäť skončil v nemocnici.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu