Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Protestujúci umelci sú obvinení z uplácania: Drsný odkaz známej herečky!

Broňa Kováčiková Zobraziť galériu (5)
Broňa Kováčiková (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Nie je nám to jedno! To je slogan študentov VŠMU, ktorí spolu s tisíckami Slovákov v uliciach reagujú na aktuálne politické dianie. Po tom, ako sa mladí herci začali aktívne pripájať k pochodom a verejne kritizujú vládu, objavilo sa množstvo špekulácií, že ich niekto platí. Ako to teda v skutočnosti je nám povedala Broňa Kováčiková (23).

„Nie je nám jedno v akej krajine žijeme, aká je tu sloboda slova a tlače. Sme umelci a niektoré veci vnímame možno ešte emotívnejšie ako iní ľudia. Preto sa do toho zapájame, kričíme z davu. Ak je toto demokratický štát, tak jeho základom má byť voľnosť slova, voľnosť názorov,“ povedala nám na úvod zanietená herečka, ktorá sa so spolužiakmi z VŠMU zúčastňuje na všetkých demonštráciách. 

Aktivita mladých hercov vyvolala rôzne názory. Vznikli dokonca aj špekulácie, že študenti sú zaplatení. „Boli rôzne dohady o tom, že nás niekto platí, či sme niekým podporovaní. Stále to opakujem - nie, nie sme. Robíme to z vlastného presvedčenia, pretože to tak cítime,“ vysvetlila nám Broňa. 

Temperamentná ryšavka hovorí, že problém nie je len vo vláde ako takej. Chybu vidí v skorumpovanom systéme. „Ide o to, aby na Slovensku nebolo normálne, že sa tu robí rodinkárstvo. Že je tu normálne, že sa tu kradne. To je niečo, čo normálne nie je,“ hnevá sa herečka.

Mladých umelcov podporujú i pedagógovia VŠMU, medzi ktorých patrí množstvo známych hercov. „Jednoznačne. Ako je vidieť, zapájajú sa aj herci z Národného divadla a od našich pedagógov máme 100% podporu,“ prezradila nám. Ak vás zaujíma, ako vznikla iniciatíva Nie je nám to jedno.

Viac o téme: Broňa Kováčiková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu