Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známe osobnosti prehovorili: VIDEO Silné slová o dnešných protestoch Za slušné Slovensko

Slovenské osobnosti pozývajú na dnešné zhromaždenie
Slovenské osobnosti pozývajú na dnešné zhromaždenie (Zdroj: FB/Za slušné Slovensko)

BRATISLAVA – Desaťtisíce ľudí sa opäť spoja a prídu vyjadriť svoju nespokojnosť s politickou krízou. Dnes o piatej hodine sa v desiatkach slovenských mestách uskutočnia zhromaždenia Za slušné Slovensko, ktoré sa rozšírili aj do zahraničia. Niektoré z našich najznámejších osobností prehovorili. V krátkych videách vyzvali ľudí, aby sa prišli postaviť do ulíc a nenechali utíšiť svoj slobodný názor na život v demokratickom štáte.

Herec Slovenského národného divadla František Kovár apeluje, aby sa ľudia prišli postaviť za spravodlivosť, čestnosť a slušný a šťastný život. „Chcem vás podporiť, aby ste sa aj vy svojou fyzickou prítomnosťou aktívne podieľali na uskutočňovaní týchto hodnôt tým, že ich prídete fyzicky podporiť. A aj keď nie ste občania Bratislavy, príďte tam, kde žijete, aby ste vyjadrili svoj postoj k hodnotám, ktoré majú pre nás perspektívu. Spravodlivosť, čestnosť a slušný a šťastný život,“ povedal Kovár.

Petra Polnišová nahrala svoju tichú prosbu, keď už jej deti zaspali. Tvrdí, že aj tentokrát sa príde osobne postaviť Za slušné Slovensko. „Moje deti už spia a ja tam pôjdem práve kvôli nim. Pretože chcem, aby vyrastali v krajine, ktorá je slušná, kde korupcia nie je štandardom, aby sa v nej cítili bezpečne a aby žili v krajine, na ktorú môžu byť naozaj pyšní. Takže dúfam, že sa nás tam stretne opäť čo najviac. Príďte,“ odkazuje Polnišová.  

Tenistka Dominika Cibulková vyzýva, aby ľudia opäť vyšili do ulíc a postavili sa Za slušné Slovensko. „Ak ti záleží, aby sme žili, pracovali a reprezentovali slušné Slovensko, príď dnes podporiť o sedemnástej v Bratislave i v ostatných slovenských mestách svojim hlasom pochod všetkých slušných ľudí,“ hovorí Cibulková. Zdôraznila, že aj ona je Za slušné Slovensko.

Najväčšie protesty od revolúcie pokračujú: Desaťtisíce Slovákov vyjdú do ulíc v týchto mestách

Miro Žbirka povedal, že ho mrzí, že momentálne nie je na Slovensku. No zdieľa rovnaké hodnoty. Aj on je Za slušné Slovensko. Vo svojej výzve na podporu slušnej krajiny zaspieval aj svoj hit V slepých uličkách.

Slovenský herec Martin Huba zastáva názor, že je veľmi správne a užitočné, aby sme sa aj tento piatok združili v uliciach a postavili sa Za slušné Slovensko.

Kapela Polemic pozvala všetkých ľudí, ktorým to nie je jedno, aby sa zúčastnili dnešných zhromaždení o piatej hodine v desiatkach slovenských miest.

Viac o téme: PochodOsobnostiZa slušné SlovenskoZhromaždenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu