Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Barbora Rakovská a Tomi Popovič majú doma prváčku: Pomôcky sú až šokujúco drahé!

Barbora Rakovská s dcérkou Amiou Zobraziť galériu (4)
Barbora Rakovská s dcérkou Amiou

BRATISLAVA - A je to tu! Už v pondelok sa oficiálne otvoria brány škôl a žiaci opäť zasadnú do svojich lavíc. Kým pre niektorých z nich nejde o žiadnu novinku a najradšej by si prázdniny predĺžili, budúci prváčikovia sa svojej premiéry nevedia dočkať. V pondelok veľký deň čaká i niekoľko prominentných ratolestí, medzi ktoré patrí aj dcérka moderátorky Barbory Rakovskej (31) a Tomiho Popoviča (39). Zaujímalo nás teda, ako je rozkošná Amia na svoj prvý deň v škole pripravená.

Barbora, Amia štvrtého septembra nastúpi prvýkrát do školy. Ako to vnímate, teší sa?

„Veľmi sa teší! Myslím si, že je to takéto tešenie sa, že ešte ani nevie, z čoho a či nemá trošku strach. My sa ale tešíme z nej všetci a podporujeme ju v tom, že to zvládne. Myslím si, že rodičia sú vždy trochu viac naradostení ako to samotné dieťa.“

Je Amia typ dievčatka, ktoré sa rado socializuje? V škole  ju predsa len čaká množstvo nových ľudí a budúcich kamarátov.

„Ja patrím k tým, ktorí volili cestu, aby bola tam, kam ide, s kamarátmi zo škôlky. Takže sa tam určite budú poznať a myslím si, že sa veľmi teší aj na nich, že tam bude mať tých „starých známych“.

Ako ste na tom s nakupovaní školských potrieb? Má už svoju prvácku výbavu?

„Nám už Ježiško priniesol školskú tašku a teraz je už to tak šikovne robené, že sú to vlastne celé sety, kde je všetko, vrátane peračníka. Ten už bol síce párkrát zdemolovaný, zopár ceruziek chýba, ale zatiaľ to veľmi neriešime, skôr potom tak za pochodu, keď nám v škole povedia, čo všetko treba. Som ale veľmi zvedavá, lebo v podstate sa aj my, rodičia, vrátime do tých detských školských čias.“

Z roztomilej Amie bude od pondelka veľká školáčka.
Zobraziť galériu (4)
Z roztomilej Amie bude od pondelka veľká školáčka.  (Zdroj: Instagram.com/barborarakovska)

Mnohí rodičia sa sťažujú, že školské pomôcky sú v súčasnosti veľmi nákladné. Čo si o tom myslíte vy?

„Áno, určite sú veľmi drahé. Nám to teda našťastie priniesol Ježiško, ale musím povedať, že som to zisťovala a bola som až šokovaná, aké sú drahé. Napríklad také tie lepšie školské tašky, respektíve prepracovanejšie pre chrbticu a podobne... Určite to dá rodinám poriadne zabrať."

Každý z nás mal v detstve predstavu, čo by chcel robiť „keď bude veľký“. Má už nejakú aj Amia?

„Zatiaľ asi ani veľmi nie, ešte to neskonkretizovala na nejakú pracovnú oblasť. Uvidíme, ako sa to v tej škole vyvinie. Ku ktorým predmetom bude viac inklinovať, k čomu ju bude ťahať. Aj ja sama som na to veľmi zvedavá – s čím jej bude treba pomôcť, s čím nebude mať žiadny problém a ako to zvládneme"

Zdedila aj nejaké umelecké sklony po tatinovi Tomim?

„Ja dúfam, že áno. Zatiaľ sa to prejavuje iba tak základne, bude mať sedem rokov. Veľmi ju bavia tanečné veci, gymnastika, začíname s klavírom, takže uvidíme, ako to pôjde ďalej, no ja si osobne myslím, že v nej určite niečo takéto tkvie."

Vy obaja často cestujete, ako je na tom Amia s jazykmi?

„Zatiaľ sme s tým na ňu nejako netlačili, hoci po novom je to v rodinách dosť moderné. Tie jazyky však v škole určite budeme podporovať na 100%. Myslím, že v dnešnej dobe je to celkom dôležité."

Viac o téme: Tomi PopovičBarbora Rakovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu