Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mamička Balúchová vytočená kvôli Kollárovmu synovi: Rozčúlená napísala, čo si myslí!

Barbora Balúchová sa o svojho synčeka stará najlepšie ako vie. Zobraziť galériu (6)
Barbora Balúchová sa o svojho synčeka stará najlepšie ako vie. (Zdroj: Facebook B.B.)

BRATISLAVA - Speváčka Barbora Balúchová (29) je v poslednom období známa predovšetkým tým, že sa stala mamičkou desiateho potomka boháča Borisa Kollára (51). Po jeho narodení speváčka svoju kariéru odstavila na vedľajšiu koľaj a snaží sa o svojho prvého synčeka starať najlepšie, ako sa dá. O to viac ju vytočil názor nutričnej a výživovej špecialistky v markizáckom Teleráne. Vraj je lepšie dieťa kŕmiť kupovanými príkrmami ako domácou stravou. Vytočená blondínka napísala na rovinu, čo si o tom myslí!

Barbora Balúchová sa aktuálne viac ako čomukoľvek inému venuje svojmu prvému potomkovi - synčekovi Alexandrovi, ktorého má s najznámejším slovenským multioteckom Borisom Kollárom. Rovnako ako každá mamička, aj speváčka chce pre svojho drobca to najlepšie... O to viac ju včera vytočil názor, ktorý odznel v markizáckej rannej šou Teleráno.

Jedným z hostí bola aj nutričná a výživová špecialistka na detskú stravu Hanka Nechvatalová, ktorá zastáva, dalo by sa povedať, že dosť kontroverzný názor - vraj je lepšie bábätká dokrmovať kupovanou stravou ako tou domácou. „Ja by som určite doporučila tú z tých obchodov, pretože je to strava alebo príkrmy priamo určené pre túto vekovú skupinu. Každý príkrm je aj označený vekom, od ktorého je ten daný výrobok možné používať. A pri týchto výrobkoch máte zaručenú absolútnu zdravotnú nezávadnosť. Aj čo sa týka obsahu rôznych látok, ktoré sa môžu vyskytovať práve v tej kupovanej strave. Preto je lepšie kupovať tie príkrmy, než variť doma,“ vyhlásila špecialistka v relácii. 

To však vyvolalo hotovú vlnu nesúhlasných ohlasov zo strany slovenských mamičiek, na čele s Barborou Balúchovou. Tá na sociálnych sieťach napísala presne, čo si o názore výživovej špecialistky myslí. A servítku pred ústa si rozhodne nekládla. „Kto je tá žena? Ako môže niekto tvrdiť, že sú pre bábätko lepšie kupované príkrmy ako doma čerstvo navarené? Síce sa odvoláva na to, že kupované príkrmy sú nezávadné a každá mama si vie prečítať, čo všetko obsahujú, ale...“ neskrývala svoje rozhorčenie speváčka. 

„Keďže som aj ja začala Alexka prikrmovať a ako každá matka chcem svojmu dieťaťu to najlepšie, čítam si nonstop, čo sa príkrmov týka, neriadim sa jedným článkom, ale prečítam si ich viac a už sama si vyhodnotím, ako ďalej. Čítam si takisto fóra, kde si mamičky predávajú skúsenosti a vo väčšine sa zhodnú, že nie je nad doma uvarenú čerstvú stravu! A to isté radia pediatri!“ pokračovala rozčúlená mamička. 

„Nehovorím, môže sa stať všeličo a ako rýchla záchrana ok, ale stále? Nakrájať ovocie a pomixovať či uvariť mäsko so zeleninou zaberie minimum času. Tak, ako aj my dospelí sa snažíme vyhýbať hotovým jedlám zohrievaným v mikrovlnke, tak deťom ich máme podávať od malička?! Ešte som nezažila jedného pediatra, čo by odporúčal kupované, hotové jedlá, ako čerstvo navarené,“ napísala vytočená Barbora. A väčšina mamičiek s ňou aj súhlasila. 

Oslovili sme v tejto súvislosti aj odborníčku na zdravú detskú stravu z portálu cojediazdravedeti.sk, nech nám prezradí, aký má na túto vec názor. „Treba zdôrazniť, že išlo o reklamný rozhovor, ktorý býva súčasťou komerčných vysielaní. Pani, ktorá informácie podávala, pracuje podľa webu pre firmu, ktorá vyrába hotové príkrmy pre deti, čiže informácie od nej nepovažujem vôbec za dôležité, keďže je komerčne zaujatá. Dokonca v samotnom vysielaní od iných hostí odzneli chvály na domáce zeleniny, čerstvosť potravín (kuchár, téma predaj z dvora i lekár, ktorý hovoril o rakovine či divácke ohlasy) čiže hovoril zdravý rozum,“ povedala nám Alexandra Popovičová, zakladateľka portálu cojediazdravedeti.sk.

„Čo je ale smutné, že takáto informácia neoznačená ako komerčná, nepriamo propagujúca nejaký výrobok, môže negatívne ovplyvniť rozhodovanie sa mamičiek, ktoré sú stratené v informačnom chaose dnešnej doby. Tento druh výrobkov, ským hotové príkrmy sú, atakuje ľudskú pohodlnosť a vyčerpanosť matiek. Pohodlne im servíruje akože špičkovú kvalitu na denné menu,“ pokračovala Popovičová, ktorá má na celú vec jasná názor. 

„Spolu s poradcami na výživu i podporou pediatra sa tretím rokom zoberám propagovaním zdravej výživy pre deti a poradenstvom pre rodičov v tejto oblasti. Jednoznačne najlepšie, čo môže matka urobiť, je svojmu dieťaťu variť a z kvalitných surovín. Keď pridá ešte lásku, na tanieri nie je konkurencia!“ povedala jednoznačne Popovičová. 

Viac o téme: Barbora BalúchováTeleráno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu