Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Speváčka Barbora Švidraňová bola online!

Speváčka Barbora Švidraňová bola online. Zobraziť galériu (7)
Speváčka Barbora Švidraňová bola online. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Barbora Švidraňová (29) je nielen úspešná slovenská herečka, ale v neposlednom rade aj talentovaná speváčka. V novembri minulého roka vydala svoj debutový album s názvom Fénix. A teraz vám prinášame premiéru videoklipu k rovnomennej piesni. Interpretka bola tiež online a odpovedala na vaše zvedavé otázky.

Barbora využila v novom videoklipe nie len jej spevácke ale aj herecké schopnosti. Premenu na mytologický symbol, vtáka Fénixa si zahrala vo videu tento raz bez jej kapely Basie Frank Band.

„Skladba je svojím spôsobom metafora, smerovaná pre všetkých, ktorí sa vo svojom živote stále hľadajú, rozhodujú sa - kto naozaj sú, akú stranu si vyberú. Svet nám prináša veľa ciest, ktorými sa dá ísť, otázkou zostáva, či si vyberieme tú naplnenú a duševne bohatú, alebo tú prázdnu povrchnú, ktorá nás zhltne, na ktorej často lipneme. Stáva sa našou falošnou obsesiou, naším sebaklamom“ vysvetľuje Barbora.

Videoklip vznikol v spolupráci s mladými talentovanými umelcami, s ktorými kapela spolupracovala aj na nedávnom videoklipe k skladbe LOVE. „Pre mňa má táto pieseň špeciálny význam, pretože hovorí o dvoch rozdielnych svetoch – šoubiznis a duša umelca. Vnútri túži robiť hodnotné veci, byť kreatívna a originálna, na druhej strane ju konzumný svet komercie láka do svojich povrchných vôd zábavy. Pýta sa sama seba, či zostať verná svojim presvedčeniam, alebo sa nechať zhltnúť popularitou a prispôsobiť sa tomu, čo od nej konzumný svet vyžaduje“ zamýšľa sa Barbora. 

Kapela sa snaží vytvoriť vlastný originálny prúd populárnej hudby, vlastný fusion, obohatený jazzovými harmóniami s prvkami soulu, funku a rocku. Niektoré texty sú okorenené recesiou a nadhľadom, ostatné sú hlbokou výpoveďou hlavnej textárky, speváčky a herečky Barbory Švidraňovej. Skladba FENIX vznikla v spolupráci s mladým nádejným raperom a textárom Tomášom „Dvadsaťjeden“ Zbyňovcom. Zhudobnil ju hlavný aranžér BFB, Šimon „Swibidie“ Švidraň, a vďaka vkladu celej kapely z toho vznikla energická jazz-rocková skladba.

Viac o téme: Barbora Švidraňová
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

31.05.2017 11:22 - otázka od Magduš
Ahoj Barborka, si skvelá a talentovaná mladá kočka :) len tak dalej, tiež ti prajem len to NAJ v tvojom živote a kariére :)
Ďakujem ti moc krásne Magdi :) aj tebe všetko len to NAJ :) A vám všetkým tiež! Ďakujem za milé otázky, prajem ešte pekný deň!
31.05.2017 11:21 - otázka od Mabu
Barborka, keby si nebola herečkou/speváčkou? čo by si v živote chcela robiť? Prajem Ti ,aby si tou herečkou a speváčkou bola dovtedy pokiaľ to budeš sama chcieť. Moc zdravia a pohody a šťastia v živote.
Ahoj :) Kedysi som chcela byť vojačka alebo policajtka. Taktiež ma bavia cudzie jazyky, takže by som možno bola tlmočníčka, alebo nejaká delegátka. Ale najpravdepodobnejšie by som robila výcvik so psami, to by ma veľmi bavilo. :)
31.05.2017 11:18 - otázka od Eva Veselkova
Ako sa snažíš odreagovať a oddychovať?Všetko dobré Ti prajem Ďakujem Eva
Ahoj Evka! Keď môžem, vždy rada niekde vycestujem a spoznávam nové krajiny a ľudí. Meditujem, cvičím yogu, venujem sa svojmu osobnostnému rastu. Píšem hudbu, hrám na klavír, hrám sa so svojím psíkom, alebo sa len tak vyvaľujem na záhrade. Rada chodím do kina s priateľmi, alebo len tak von na kávu. :) A samozrejme, vždy keď môžem, sa stretávam so svojou rodinou a priateľmi, či tu doma alebo v zahraničí.
31.05.2017 11:15 - otázka od Milka
Ahoj Barborka, zo začiatku som Vás veľmi "nemusela", hlavne vďaka tým mrchám, ktoré ste hrávali. Ale postupne sa mi aj tie mršky stali sympatické. Potom som spoznala Vašu hudobnú tvorbu a môžem povedať, že super. No a naživo som Vás videla na predstavení RND To nemá chybu a názov zodpovedal Vašim výkonom na javisku. Keď ste spievali Evitu, mala som zimomriavky. Krásny silný hlas, krásna silná žena. S manželom sme si to dokonale užili. Ďakujeme
Ďakujem vám moc krásne, Milka! Veľmi si to vážim, a som rada, že sa vám predstavenie páčilo, aj naša tvorba s kapelou. Pozdravujem manžela a prajem všetko dobré! :)
31.05.2017 11:14 - otázka od tatranec
Dobry den prajem mila Barborka! Tvoj sex appel, pohoda, usmev a skvele herecke vykony maju pre nas Slovakov od Tatier k Dunaju vacsiu hodnotu ako tych co riadia nasu carokrasnu krajinu pod Tatrami z hradneho kopca z Presporku. Bude mozne v kratkom case navstivit nejaku akciu aj na dalekom vychode v Kosiciach? Prajem vela zdravia a kopec dobrej energie v praci. Pekny letny den.
Dobrý deň! Ďakujem za milé slová! Samozrejme! V Košiciach budeme najbližšie vystupovať v Kulturparku Kasárne LETO V PARKU 26.augusta! :) Prídite, budeme sa tešiť!
31.05.2017 11:12 - otázka od Jozef
Nemám otázku iba prajem pekný dník a teším sa niekde opäť na pohodovú muzicku.
Ďakujem pekne! Tiež prajem pekný deň, a samozrejme sa tešíme ak prídete na koncert! :)
31.05.2017 11:11 - otázka od Eugen
Ahoj Barbora, ako sa ti páčilo v Brazílii? Chcela by si sa ešte vrátiť?
Ahoj Eugen! Brazília je prenádherná, určite sa tam ešte vrátim, aby som si mohla pozrieť najmä ich krásnu prírodu a národné parky. Ľudia sú veľmi srdeční a bezprostrední, všade hrá hudba, tancuje sa, k tomu úžasné jedlo. Treba vyskúšať, odporúčam!
31.05.2017 11:09 - otázka od Angie
Ahoj Basi, prosim ta, ra si spominala, ze chodis na ocistu cakier a pod k jednej pani. Vies posunut kontakt? Dakujem vsetko dobre prajem
Ahoj Angie :) napíš mi na instagram @_basie_, tam sa môžme o tom porozprávať :)
31.05.2017 11:02 - otázka od Miši
Ahoj, Barborka. Ja nemám otázku, len by som ti takto chcela povedať, že si úžasná speváčka s obrovským talentom, božským hlasom a je radosť ťa počúvať. Nech sa ti darí :)
Ahoj Miši! Ďakujem ti moc krásne, veľmi si ma potešila! :) Tiež prajem, nech sa ti darí!
31.05.2017 11:01 - otázka od Katarina
Ahoj Barborka, taktiez som trochu umelec, preto sa chcem spytat, je to naozaj tak, ze umelec sa musi podriadovat konzumu spolocnosti v tvorbe?ako som asi pochopila z klipu, zaujima ma Tvoj nazor, dakujem.
Ahoj Katka! Áno, pochopila si to správne. Je ťažké vyhovieť každému a konzumný mainstreamový trh je trochu drsný, nepríjmu ťa len tak medzi seba, pokiaľ sa vymykáš. Najdôležitejšie je zachovať si svoju tvár a nedať sa tým zhltnúť. Pretože akonáhle sa človek priveľmi nechá ovplyvniť, tak zabudne na to, čo ho napĺňa a čo je jeho umelecká cesta. Dá sa v tom nájsť harmónia, trochu kompromisu - trochu drzosti a odvahy, tak aby si človek udržal svoje pravé ja. Treba byť stále pevne nohami na zemi. V showbiznise obzvlášť ;)
31.05.2017 10:56 - otázka od Táňa
Ahoj, oblečenie máš rada? Značky a tak...Videla som ťa na pár koncertoch a vždy si bola perfektne oblečená.
Ahoj! Ďakujem ti veľmi pekne Táňa! Značky tu prezentovať asi nemôžem, ale väčšinou si objednávam oblečenie zo zahraničia. Najčastejšie z Londýna. Alebo keď som tam, tak vždy si donesiem nejaký zaujímavý kúsok :)
31.05.2017 10:54 - otázka od Mercedes
Ahoj Baska. Ide leto a mna by zaujimalo ci chodis na letne festivaly? Ktora je tvoja naj slovenska spevacka a prosim nebud Diplomatka :P :) Prajem krasny den a vela uspechov.
Ahoj! Áno, chodievam na festivaly, ale skôr do zahraničia. Rada počúvam jazz, soul a funk, a to sa na Slovensku bohužiaľ nedá nájsť. Moja obľúbená speváčka je Mária Čírová, lebo konečne začala spievať z plných pľúc, otvorila sa a začala robiť hudbu, ktorá ju napĺňa. Okrem toho je výborná klaviristka a úžasný človek. Inak mám rada Janu Kirschner, najmä vdaka jej originálnej netradičnej hudbe. A nesmiem zabudnúť na Svetlanu Rymarenko a Anabelu Mollovú, ktoré majú tie najkrajšie farby hlasu na Slovensku si myslím. :) Tiež prajem krásny deň!
31.05.2017 10:49 - otázka od Martin
Ahoj, bez otravných otázok prajem vela šťastia do života. PS: máš neskutočný hlas, ktorý rád počúvam ;)
Ahoj Martin! Ďakujem ti veľmi pekne! Potešil si ma :) Tiež prajem veľa šťastia!
31.05.2017 10:49 - otázka od Martin
Pozdraqvujem Barborka.Neuvažujete o nejakých šteklivejších fotkách ?
Zdravím...hmm nie, neuvažujem. Myslím, že tie, čo nedávno vyšli sú tak akurát. Všetkého veľa škodí ;)
31.05.2017 10:48 - otázka od Lenka smejka
Baška chcela by som sa ťa spýtať , či v budúcnosti nechystáš nejaký duet :) nedala by si sa nahovoriť na spoluprácu napríklad s nejakým raperom?
Ahoj Lenka! Áno, chystám jednu spoluprácu s výborným rockovým spevákom, ale o tom sa dozviete, keď bude čas. V minulosti som už nahrávala duety s rapermi ako Suvereno alebo Vladis, takže sa tomu určite nebránim :)
31.05.2017 10:46 - otázka od Bia
Pozdravujem. Aké projekty plánujete do budúcna. Chcete sa viac venovať herectvu, spevu? Čo Vám viac "sedí". ;-) Všetko dobré želám.
Dobrý deň Bia! Momentálne sa venujem viac spevu a svojej kapele, ale herectvo ma tiež veľmi baví, tak dúfam, že v budúcnosti dostanem rolu v nejakom peknom projekte. Tiež prajem všetko dobré. :)
31.05.2017 10:45 - otázka od Momo
Ahoj Barborka. Uvidíme ta ešte v Búrlivom víne? Prajem všetko dobré.
Ahoj Momo. Nie, do Búrlivého sa už nevrátim. Tiež prajem všetko dobré. :)
31.05.2017 10:44 - otázka od Mária
Ahoj Barborka si jedna z mála herečiek čo vedia aj spievať. Držím prsty nech sa ti darí nielen v kariére ale aj v súkromnom živote .Pekný deň.
Ahoj Mária! Ďakujem ti veľmi pekne. Ale bude to asi tým, že som skôr speváčka, čo vie hrať :) Spievam od svojich 4 rokov, herectvu som sa začala venovať až na vysokej škole. Bohužiaľ ma diváci, čo nechodia do divadla, alebo na koncerty jazzovej a vážnej hudby, spoznali najskôr ako herečku zo seriálov. Ale je to naopak :) Pekný deň aj tebe, a tiež prajem všetko dobré.
31.05.2017 10:41 - otázka od Hilda Szépeová
Dobrý deň ! Chcela by som sa informovať, či chodíte aj na besedy a keď áno, za akých podmienok. Veľa úspechov. Hilda
Dobrý deň! Chodievam na rôzne akcie, stačí kontaktovať môjho manažéra, on s vami všetko dohodne. Kontakt nájdete na mojom fcb BASIE Barbora Švidraňová, alebo na stránke www.basiefrankband.com :) Všetko dobré aj Vám!
31.05.2017 10:39 - otázka od katka kissova
Ahoj chcela by som sa opytat kedy planujes to turne ? :-*
Na jeseň Katka :) Všetko nájdeš na našej webovej stránke www.basiefrankband.com alebo na oficiálnej stránke fcb BASIE FRANK BAND official, alebo a mojom instagrame @_basie_ ;)
31.05.2017 10:36 - otázka od Zdeno
Aká si vysoká a akú máš veľkosť topánok? :D Ale nie, si talentovaná speváčka! Držím palce v kariére! :)
Hahaa :) ďakujem ti Zdeno, pekný deň!
31.05.2017 10:36 - otázka od Lolle
Ahoj Barborka, mám tvoje CD-čko a tvoja hudba nie je taká tá typická, ktorú hrávajú v rádiách. Nevadí ti, že svoju pesničku možno nikdy nebudeš počuť z rádia? Nerozmýšľala si, že by si nahrala nejakú modernú popovú pecku? Veľa šťastia!
Ahoj Lolle! Som rada, že si si kúpila naše CD, ďakujeme ti. Hudba, ktorú tvoríme vychádza z mojej povahy a hudobných žánrov, ktoré sa mi páčia, a ktoré ma v živote ovplyvnili. Nechcela by som byť prvoplánovou popovou speváčkou, to ma nebaví. Nevylučujem, že niekedy neurobím nejakú spoluprácu s mainstreamovým spevákom, ale nerada by som sa odklonila od hudobného štýlu, ktorý ma umelecky napĺňa. Myslím, že počítačových hitov na jedno leto je tu dosť, rada by som tvorila niečo komplikovanejšie, aj keď tento žáner ako pop-jazz, jazz-rock, fusion, funk a soul nie je na Slovensku veľmi vyhľadávaný. Ale je to škoda, si myslím. Vo svete funguje veľa žánrov, veľa krásnej hudby, ktorú rádia nehrajú. Ale ďakujem ti veľmi pekne, dúfam, že sa ti CD dobre počúva a prídeš niekedy aj na náš koncert :)
31.05.2017 10:27 - otázka od Oliver
Ahoj. Doteraz si hrávala v seriáloch len samé mrchy. Čím to je podľa teba? Myslíš, že niekedy budeš hrať aj nejakú milú postavu? :D Pekný deň. O.
Ahoj Oliver! Tak televízny svet je odlišný od toho divadelného. V divadle som hrala aj komické a milé postavy, možno by si sa niekedy mohol prísť pozrieť :) Určite zavážilo aj to, že som mala nielen temperamentnú farbu vlasov, ale sčasti aj povahu, takže mi nerobí problém byť pred kamerou bezprostredná a vášnivá.
31.05.2017 10:25 - otázka od Lukáš
Čau, tak máš frajera alebo ne? Lebo sa hovorilo, že ten tvoj nevie o tom, že by ste spolu chodili.. Ako to je?
Serus! No myslím, že to je naša súkromná vec :) Hovorí sa všeličo na tomto svete...
31.05.2017 10:23 - otázka od Martin
Ahoj, skor pochvala ako otazka.Velmi dobry spevacky aj herecky vykon v ramci predstavenia rnd /To nema chybu/ v Dubnici nad Vahom. Vsetci robite to co robite skvele.Otazka: Ako sa Ti pracuje a p.Stepkom?Myslim v rovine odlisneho generacneho postavenia?
Ahoj Martin! Ďakujem za peknú otázku :) Veľmi sa teším, že chodievaš do divadla, a že sa ti naša "Chyba" páčila. S pánom Štepkom sa samozrejme pracuje úžasne. Je to človek, ktorý má neskutočne veľa skúseností a správny životný postoj. Je to veľký gentleman. A hrať s ním na jednom javisku je veľký zážitok, najmä vďaka jeho jedinečnému humoru. Myslím, že generačný rozdiel nie je veľmi citeľný, pretože pán Štepka je veľmi moderný, otvorený a bystrý človek.
31.05.2017 10:19 - otázka od Tomas
Ahoj, si neskutocne krasna a pritazliva zena...prajem len vela uspechov ale hlavne pevne zdravie
Ďakujem ti veľmi pekne! :) Aj tebe všetko dobré, Tomáš.
31.05.2017 10:18 - otázka od Karol
Ahoj Barborka, otázku ani nemám. Len by som ti chcel popriať veľa šťastia v živote a v kariére, nech sa ti darí
Ďakujem ti veľmi pekne Karol! Tiež prajem všetko dobré tebe :)

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu