Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zneužité jojkárske moderátorky: To už je priveľa! Krádež identity...

Lenka Hriadelová a Lucia Barmošová upozornili na podvod. Zobraziť galériu (5)
Lenka Hriadelová a Lucia Barmošová upozornili na podvod. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Vymyslených profilov na sociálnych sieťach je v dnešnej dobe ako húb po daždi. Svoje by o tom vedeli rozprávať aj známe tváre zo slovenského šoubiznisu. Veď krutosť virtuálneho sveta zažili na vlastnej koži aj napríklad jojkárske moderátorky Lucia Barmošová (34) či Lenka Hriadelová (43). Na ich publicite sa totiž priživujú „internetoví zlodeji."

Sociálne siete nie sú len nástrojom komunikácie, ale v konečnom dôsledku aj akýmsi odrazom prezentácie samého seba. V poslednej dobe sa ale na internete čoraz častejšie objavujú aj falošné profily, ktoré sú lákavé najmä pri známych a slávnych ľuďoch.

Negatívnu skúsenosť s krádežou identity majú napríklad aj úspešné jojkárske moderátorky. „No, žiaľ, falošné facebookové profily máme viacerí, však Leni aj ty,“ smutne skonštatovala v závere stredajších televíznych Novín Lucia Barmošová. „Stalo sa mi to už, to je pravda,“ pohotovo zareagovala šporťáčka Lenka Hriadelová. „No, nie je to nič príjemné a dokonca v našom mene si niekto pýta peniaze a vyhovára sa na charitu, tak nenaleťte, prosím,“ dodala na margo tejto citlivej témy Barmošová.

Známa „správarka“ tak chcela poukázať na prefíkanosť a ziskuchtivú taktiku „internetových zlodejov“, ktorí sa na falošných účtoch mediálne známych osobností doslova priživujú. V tomto prípade by sa dalo hovoriť o krádeži súkromných fotografií, vymyslených statusov, či mnohých nepravdivých informácií publikovaných pod ich menom.

V tejto súvislosti sme sa snažili skontaktovať aj so samotnými moderátorkami, tie nám však doposiaľ na naše telefonáty a správy neodpovedali.

Viac o téme: Lucia BarmošováLenka Hriadelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu