Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Z tohto mrazí! Speváčku Mariku Gombitovú prekliala stará Ruska... O rok nato ochrnula!

Marika Gombitová Zobraziť galériu (6)
Marika Gombitová

BRATISLAVA - Prekliatie alebo náhoda?! Z historky, ktorá aktuálne koluje u našich západných susedov o našej hudobnej ikone Marike Gombitovej (60), sa vám nielen zatají dych, ale bude vám behať aj mráz po chrbte. Kráľovná slovenskej populárnej hudby sa totiž ešte v čase, keď koncertovala v plnej sile, objavila aj na turné v ZSSR s Vlastou Koudelovou (69). Obe speváčky tam vtedy prekliala stará Ruska. Čítajte, kvôli čomu a čo sa dialo potom!

Príbeh ako z hororu! V knihe Miroslava Graclíka Hviezdy československého popu, ktorú si nedávno všimol aj český portál blesk.cz, je opísaná desivá historka. Keď sa v septembri 1979 speváčky Marika Gombitová a Vlasta Koudelová vybrali na turné do Sovietskeho zväzu, ani náhodou netušil, čo ich tam čaká. Súčasťou koncertnej šnúry bolo aj vystúpenie v Rostove nad Donom, kde boli umelkyne ubytované v spoločnej izbe. To, čo sa udialo na hoteli, vám vyrazí dych.

 „Zaklopala u nás staršia žena a chcela od nás niečo kúpiť dcére na svadbu. Vtedy sa tam nedalo nič zohnať. Zaujali ju Marikine nohavičky na každý deň s nápismi od pondelka do nedele... Bol to vtedy hit,“ opisuje v knihe Koudelová zvláštnu historku.

To najhoršie však prišlo potom, keď jej speváčky predali iba pár kusov a navyše za cenu, ktorá sa jej zdala vysoká. „Keď sme nezľavili, pohrozila nám: Dievčatá, dievčatá, až vás Pán Boh nepotrestá... Neviem, či vedela čarovať, ale potrestal nás. A obe,“ hovorí česká speváčka.

Marika mala o rok neskôr autonehodu, pri ktorej ochrnula a odvtedy je na invalidnom vozíku. Krátko pred Gombitovej nehodou sa zabil Koudelkovej najlepší kamarát a o 4 roky potom priviedla  na svet mentálne postihnutú dcéru. Dievčatko po pôrode prekonalo mozgovú obrnu a má nenávratne poškodený mozog.  Naozaj ich žena prekliala alebo to bola iba zhoda náhod, čo myslíte?

Viac o téme: Marika Gombitová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu