Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Koncert svetoznámeho speváka v Bratislave zrušený: Kvôli utečencom!

Paul Anka Zobraziť galériu (5)
Paul Anka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Koncert speváka Paula Anku, ktorý sa mal konať 5. februára v Bratislave, odložili. Dôvodom zmeny je reakcia 74-ročného interpreta na prílev utečencov do Európy a obavy, že sa medzi nimi nachádzajú teroristi. Z tohto dôvodu sa rodák z Ottawy rozhodol presunúť celé turné.

"Vzhľadom na pretrvávajúce bezpečnostné obavy v Európe a Egypte, kde sa malo celé turné začať, bol Paul Anka nútený učiniť toto veľmi ťažké rozhodnutie. Nadväzuje tak na niekoľko ďalších umelcov, ktorí sa rovnako rozhodli odložiť svoje koncerty v Európe. Paul Anka sa teší na svojich fanúšikov v náhradnom termíne, v blízkom období," vyjadril sa manažér speváka.

Vystúpenie speváka sa presúva na jún. Presný dátum organizátori podujatia oznámia do konca januára. Zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti. “V tejto chvíli usilovne pracujeme na vyjednaní náhradného termínu koncertu v júni 2016. Fanúšikovia sa nemusia obávať, že o koncert prídu. Zo strany manažmentu Paul Anku prišlo k uisteniu, že sa bratislavský, ako aj pražský koncert uskutočnia v náhradnom termíne," priblížila Zuzana Benediktová z usporiadateľskej agentúry JVS Group. 

Paul Albert Anka sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Na konte má množstvo albumov. Jeho azda najznámejším hitom je skladba Diana, ktorú vydal ako singel v roku 1957. Medzi známe piesne patria aj You Are My Destiny, Crazy Love, Lonely Boy, Put Your Head on My Shoulder, Puppy Love, (You're) Having My Baby alebo Times of Your Life.

Pre Toma Jonesa napísal hit She's a Lady, pre Franka Sinatru otextoval singel My Way. S Michaelom Jacksonom spolupracoval na piesni I Never Heard, ktorá však vyšla pod názvom This Is It na rovnomennom albume z roku 2009.

Vyskúšal si aj hereckú kariéru. Predstavil sa napríklad v snímkach Najdlhší deň (1962), Kapitán Ron (1992), Ordinary Magic (1993) či Mad Dog Time (1996). V 90. rokoch minulého storočia získal americké občianstvo. 

Viac o téme: Paul Anka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu