Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Legendárny hudobník je vážne chorý: Už žiadne koncerty, je po všetkom!

Ginger Baker
Ginger Baker (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Anglický bubeník Ginger Baker zrušil v dôsledku zdravotných problémov všetky naplánované koncerty. Sedemdesiatšesťročný rodák z Londýna, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele Cream, o tom informoval prostredníctvom oficiálnej webstránky www.gingerbaker.com.

"Práve som navštívil lekára. Veľký šok. Už žiadne koncerty tohto starého bubeníka. Je po všetkom. Nikdy som si nemyslel, že to bude moje srdce," uviedol muzikant, ktorý v roku 2013 v rozhovore pre americký magazín Rolling Stone prezradil, že ho trápia chronická obštrukčná choroba pľúc a osteoartróza.

Správu potvrdili aj hudobníkovi zástupcovia na sociálnej sieti Facebook. "Všetkým fanúšikom. S veľkým zármutkom vám oznamujeme, že musíme zrušiť všetky koncerty. Gingerovi lekári trvajú na tom, aby odpočíval, a to v dôsledku diagnózy vážnych srdcových problémov. Dúfame, že sa všetci pridáte k jeho rodine a budete mu priať všetko dobré. Boh ťa žehnaj, Ginger Baker," napísali. 

Peter Edward "Ginger" Baker patrí medzi najuznávanejších bubeníkov. Kariéru začínal vo formáciách ako Blues Incorporated a The Graham Bond Organisation. V roku 1966 spoluzakladal spomínanú kapelu Cream, v ktorej pôsobili aj Eric Clapton a zosnulý Jack Bruce. So skupinou vydal štúdiovky Fresh Cream (1966), Disraeli Gears (1967), Wheels of Fire (1968) a Goodbye (1969) a hity ako I Feel Free, Sunshine of Your Love, White Room alebo Badge.

Nahrával tiež s formáciami Blind Faith, Ginger Baker's Air Force, Baker Gurvitz Army, Public Image Ltd a na konte má aj niekoľko sóloviek. Zatiaľ poslednú Why? ponúkol v máji 2014. Spolupracoval s ním tiež zosnulý nigérijský hudobník Fela Kuti. Všetkých členov kapely Cream uviedli v roku 1993 do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Viac o téme: Ginger Baker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu