Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Netradičný zvyk Moniky Hilmerovej: Aha, čo robí so stromčekom!

Monika Hilmerová Zobraziť galériu (4)
Monika Hilmerová

BRATISLAVA - Už o 5 dní sú tu Vianoce! Mnohí Slováci sa tou pravou sviatočnou atmosférou obklopujú už niekoľko týždňov dopredu, no slovenská herečka Monika Hilmerová (41) k nim rozhodne nepatrí. Ona práve naopak výzdobu domu necháva na poslednú chvíľu. Napríklad vianočný stromček spolu s deťmi zdobí až priamo na Štedrý deň. No a potom... Potom sa ho zbavujú naozaj netradične.

Mnohí ľudia sa snažia vychutnať si Vianoce plnými dúškami a najdlhšie, ako sa dá. Nie je tak ničím výnimočným, že na mnohých domoch svieti výzdoba už v polovici novembra a vianočné stromčeky sa vynímajú v oknách už niekoľko týždňov pred sviatkami. 

Stále sa však nájdu výnimky, ktoré si čaro týchto chvíľ nechávajú až na Štedrý deň. K takým patrí aj herečka Monika Hilmerová. Ako nám totiž v rozhovore prezradila, má to potom oveľa silnejšiu atmosféru. „My to všetko robíme na poslednú chvíľu, aby to čaro v ten deň bolo to najsilnejšie. Až tak, že vlastne deti zbadajú stromček rozsvietený prvýkrát až na Štedrý deň, keď sú pod ním darčeky,“ prezradila nám umelkyňa. 

No ale potom zas trvá veľmi dlho, kým stromček zase z domácnosti odstránia. No keď to už urobia, tak je skutočne netradičným spôsobom. „Kupujeme živý strom, to znamená s koreňmi v črepníku a potom tie stromy sadíme, takže presne viem, ktorý strom bol vtedy, keď som vlastne oznamovala Zarkino narodenie, presne viem, ktorý strom bol, keď sme boli prvýkrát zosobášení a tak ďalej,“ prezradila Hilmerová. 

Svojou peknou tradíciou tak už pomaly vysadili menší les. „Robíme to u mojich rodičov, majú chvalabohu dosť veľký pozemok, tak sa to tam pomestí a uvidíme, ako to bude ďalej,“ dodala herečka. 

Video: Rozhovor s Monikou Hilmerovou o Vianociach

Monika Hilmerová - stromček

Viac o téme: Monika Hilmerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu