Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sisa oslávila jubileum, roztočila to na špeciálnom koncerte: No a čo... 50?

Sisa Sklovská Zobraziť galériu (6)
Sisa Sklovská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská operná a muzikálová speváčka Sisa Sklovská oslávila v sobotu večer v Divadle Nová scéna svoje okrúhle jubileum špeciálnym narodeninovým koncertom. Večer otvoril kubánsky spevák Lazaro de Jesus Hodelin Thomas.

Po ňom vystúpili interpreti z La Gioia, Felix Slováček, Oto Klein, Cigánski diabli či Celeste Buckingham a svoje hlasy predviedli tiež mladí interpreti Novej scény. Na pódiu jej zagratulovala i módna návrhárka Jana Pišťejová a herec Jozef Vajda.

Sklovskej priatelia neskrývali obdiv, uznanie a vďaku za jej prínos v rámci slovenskej hudobnej scény. „Strašne ťažko sa hovorí, keď vedľa vás stojí bohyňa. Ja som nemohol ani hrať. Prajem Sise, aby ju svet miloval tak, ako ona miluje jeho,“ povedal po svojom vystúpení známy český saxofonista Felix Slováček.

„Sisa je pre nás veľkou inšpiráciou. Ako operná speváčka totiž dokázala to, čo na Slovensku predtým nikto nedokázal - opustila divadelné dosky a hľadala svoju cestu, o čo sa snažíme aj my,“ zložili Sklovskej poklonu La Gioia. 

Atraktívnu speváčku, ktorá predviedla počas večera svoj hlas vo všetkých pre ňu blízkych hudobných žánroch, po celý čas sprevádzal živý orchester a vokalisti Ivety Weiss Viskupovej. Viackrát sa po jej boku predviedol i klavirista Richard Rikkon a jedinečnú atmosféru dotvorili herci Karol Čálik, Dušan Kaprálik a Ján Mistrík, ktorí sa na pódiu predstavili ako Sklovskej sudičky. 

Spevácka diva počas večera neskrývala dojatie. „Chcem sa veľmi poďakovať všetkým kolegom, ktorí dnes na tomto pódiu vystúpili. Som veľmi šťastná, že ani jeden z nich nepovedal nie. Týmto koncertom si vlastne plním svoj sen,“ poďakovala na záver koncertu.

Viac o téme: Sisa Sklovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu