Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Legendárny slovenský herec priznal: Na TOTO vážne nie som zvyknutý!

Karol Čálik Zobraziť galériu (4)
Karol Čálik

BRATISLAVA - Slovenský herec Karol Čálik podľa svojich vlastných slov nie je vôbec zvyknutý stvárňovať záporné postavy. Počas svojej kariéry totiž hrával prevažne tie veselé a komické.

„Býval som stereotypne, celú svoju mladosť, obsadzovaný skôr do tých veseloherných, komických postáv, záporákov som hral len občas vo filmoch. Až teraz na staré kolená začala byť tá paleta ponúk trošku pestrejšia,“ poznamenal v rozhovore.

Známy herec aktuálne účinkuje na doskách Divadla Nová scéna ako zákerný jezuitský biskup Gabriel v muzikáli Madame de Pompadour. „Gabriel je taká šedá eminencia na dvore, ktorá má veľký vplyv a vie slušne špinavo zamiešať karty, povedal by som, že až podlo, čo by možno vysoký predstaviteľ cirkvi nemal, no poznáme z histórie aj takéto prípady. Cirkev odohráva silnú úlohu vo všetkých historických obdobiach,“ skonštatoval Čálik. 

Obdobie rokoka, do ktorého je dej muzikálu zasadený, sa mu však veľmi páči. „Rokoko mám rád z toho dôvodu, že je také načačkané, také voňavé a bezproblémové. Teda, hovorím o tej vrstve, ktorí na to mali, nie o tých, čo žili pod zámkom. Život na tom dvore bol taký pestrý, niekedy sa zdalo, že až neuveriteľne ľahký, čo napokon skresala Francúzska revolúcia a nastal koniec všetkému veľkolepému. Nečudujem sa, že sa točilo veľa filmov z tejto doby. Prinášala totiž také niečo iné,“ podotkol 70-ročný Trnavčan. 

Okrem rokoka mal umelecký riaditeľ Divadla Nová scéna filmársky vraj vždy veľmi blízko aj k obdobiu druhej svetovej vojny. „Rád som stvárňoval vo filmoch aj Nemcov. Boli mi sympatickí, pretože vojnu prehrali a ja vždy nadŕžam tým, ktorí prehrávajú. Aj našim futbalistom a hokejistom, vždy nadŕžam slabším,“ zasmial sa napokon.

Viac o téme: Karol Čálik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu