Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mojsejová sa bojí o život: Ďalší útok podpaľača... Hrozný výbuch!

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová

KOŠICE - To snáď už ani nie je možné! Odkedy sa Nora Mojsejová (56) vrátila z vyšetrovacej väzby, neustále je terčom útokov neznámych páchateľov. V utorok v noci sa niekto opäť snažil podpáliť dom jej sestry Eriky, v ktorom ešte nedávno bývala. Bolo počuť hlasný výbuch a nehnuteľnosť je viditeľne poškodená.

Nora Mojsejová prežila ďalší šok. Po tom, čo jej niekto podpálil butik a snažil sa zapáliť aj dom jej sestry, sa táto stavba opäť stala terčom útoku. „Niekto hodil na dom opäť zápalnú fľašu. V dome boli moji rodičia a sestra s rodinou. Bol to taký úder, že ho bolo počuť až do mesta. Ihneď som išla k sestre a je to hrozné. Výbuch porušil trámy na streche a vyrazil okná,“ opísala nám hrozný nočný zážitok Nora Mojsejová.

Všetkých táto udalosť samozrejme vystrašila. „Už mám toho dosť a mám vážne obavy o svoj život a život svojej rodiny. Upozorňujem na to i políciu, ale nikto nekoná. Toto nie je právny štát, na čo policajti čakajú? Kým sa mi niečo stane?“ hnevá sa Nora.

Podnikateľka so svojimi najbližšími bola pri dome až do pol štvrtej ráno dnešného dňa. „Dnu nás nechceli pustiť, že je to miesto činu. Všetko dokumentovali a my sme zatiaľ stáli na ulici. Mám vážne obavy najmä o zdravie svojich rodičov. Zvlášť otec to nesie veľmi zle. Škodu ešte vyčíslenú nemáme,“ uviedla. 

Podľa susedy útočník pravdepodobne prišiel na čiernom aute – Jeepe so šalianskou značkou. Vraj zazrela i tvár vodiča. „Keď sa ozval výbuch, vybehla som ihneď von. Napadlo ma prvej chvíli, že vybuchol plyn, a tak som zazrela odchádzajúce auto,“ povedala vyšetrovateľom. Mojsejová nato hovorí: „Polícia mala ihneď uzavrieť východy z mesta, aby podozrivého na takomto aute chytila. Prečo to neurobili?“

Známa Košičanka netají, že z útoku podozrieva Františka Kabrheľa alias Versačeho. „Kto iný? Veď sa mi vždy vyhráža. Už v januári mi niekto podpálil butik, v máji sa snažili zapáliť dom mojej sestry a teraz opäť. Zaujímavé je, že doteraz poisťovňa nevyplatila náhradu škody mojej sestre. Dokonca jej na polícií povedali,  že to hodnotia ako priestupok, pretože benzín nehorí a tak nešlo o útok na život. Odkedy benzín nehorí? To čo je za volovina?“ rozčuľuje sa Nora.

Nora Mojsejová už niekoľko mesiacov s rodičmi a rodinou svojej sestry nebýva. Prenajala si byt v centre mesta. Momentálne čaká na verdikt Krajského súdu, ktorý by mal rozhodnúť, či môže vycestovať do zahraničia. Okresný súd ešte 3. júla zrušil zákaz vycestovania zo Slovenska, ako i dohľad úradníkov, no rozhodnutie nie je ešte právoplatné. „Prokurátor sa odvolal, a tak o tom musí rozhodnúť Krajský súd. Lenže trvá to už akosi pridlho. Nech rozhodnú tak či onak, ale už by to mali urobiť. Ak mi dovolia vycestovať, rada by som išla s priateľkou na dovolenku niekde k moru. Určite by mi to psychicky pomohlo, pretože posledné udalosti a všetko, čo sa okolo mňa deje, nie je nič príjemné. Potrebujem na chvíľu vypadnúť,“ povedala nám tmavovláska.

Viac o téme: Nora Mojsejová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu