Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Celeste Buckingham? Trápna krava so zadkom ako hocijaká tučina!

Celeste Buckingham v kampani s názvom Povedz mi to do očí. Zobraziť galériu (8)
Celeste Buckingham v kampani s názvom Povedz mi to do očí.

BRATISLAVA – Celeste Buckingham (20) patrí medzi známe osobnosti nášho šoubiznisu. A hoci má množstvo fanúšikov, nájdu sa aj takzvaní hejteri. Ľudia, ktorí ju v internetových komentároch urážajú a ponižujú. Napríklad aj prirovnaním, že je trápna krava so zadkom ako hocijaká tučina. Speváčka sa preto spolu s ďalšími známymi tvárami rozhodla vyhlásiť vojnu anonymným diskutérom. Zapojila sa do kampane Povedz mi to do očí, ktorej cieľom je odstrániť nenávisť z komentárov. Topky.sk sú jedným z partnerov projektu a plne sa stotožňujú s jeho ideou.

Po internetových diskusiách sa čoraz viac rozširujú takzvaní hejteri. Sú to ľudia, ktorí zámerne urážajú a ponižujú ostatných. Obeťami sú predovšetkým známe osobnosti, umelci, športovci a iní. Jednou z tých, ktorá sa tiež stáva objektom nelichotivých slov, je aj speváčka americko-švajčiarskeho pôvodu Celeste Buckingham. 

Keďže sú nenávistné komentáre čoraz bežnejšie a intenzívnejšie, interpretka sa rozhodla povedať STOP. A tak sa zapojila do novej kampane proti hejtovaniu. Tá nesie názov „Povedz mi to do očí“. Idea projektu je jednoduchá. „Chceme ukázať, že hejt nie je názor, je to hlúpa, necitlivá urážka. Hejty ubližujú konkrétnym osobám, či skupinám. Vytvárajú predsudky a prehlbujú bariéry v komunikácii medzi ľuďmi. Kampaňou chceme povedať, že nie sme proti kritike postavenej na argumentoch, ale sme proti hejtu, ktorý len uráža,“ povedala Ľubica Stanek z autorského tímu projektu, ktorý vytvoril videá vzdelávacieho charakteru.

V jednom z edukatívnych klipov vystupuje aj Buckingham. Kamera ju zachytáva v situácii, keď zaklope na dvere neznámej dievčine. Hudobníčka sa jej prihovára slovami: „Dajako si pribrala. Si zmachlená ako kraslica. A za chvíľu s tým zadkom dobehneš hocijakú tučinu. Si fakt trápna krava. Toto si mi napísala na internete. A teraz mi to povedz do očí.“ Slečna však nemá odvahu reagovať na výzvu, a tak so sklopenými ušami radšej zatvorí dvere. Tvorcovia tak chcú povedať, že nie je hrdinstvom urážať ostatných pod rúškom internetovej anonymity.

Okrem Celeste  Buckingham sa do projektu zapojili aj herec Robo Roth a spevák Lasky zo skupiny Para. Veríme, že táto kampaň prinesie požadovaný efekt. 

 

VIDEO: Povedz mi to do očí - Celeste Buckingham

VIDEO: Povedz mi to do očí - Robo Roth

VIDEO: Povedz mi to do očí - Lasky

Viac o téme: Celeste Buckingham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu