Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mojsejová nemá dosť: Aha, do čoho sa pustila!

Nora Mojsejová figuruje vo viacerých súdnych sporoch. Teraz sa púšťa do ďalšieho. Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová figuruje vo viacerých súdnych sporoch. Teraz sa púšťa do ďalšieho.

KOŠICE – Na súdoch ako doma! Nora Mojsejová už niekoľko mesiacov figuruje ako obžalovaná v spore so svojím bývalým kamarátom Františkom Kabrheľom alias Versačem. Ten tvrdí, že jej požičal státisíce eur, ktoré mu nevrátila. Podnikateľka však nie je spokojná s činnosťou vyšetrovateľov v tomto prípade, a preto pred pár dňami podala vlastnú žalobu. Pustila sa tak do ďalšieho sporu.

Nora Mojsejová figuruje ako obvinená vo viacerých súdnych prípadoch. Jedno oznámenie na ňu podal aj František Kabrheľ. Údajne bývalej kamarátke požičal vyše 25 miliónov slovenských korún (853 tisíc eur). Spor sa ťahá už pekne dlho a najnovšie podala oznámenie v tejto veci aj samotná podnikateľka. „Trestné oznámenie má 6 strán a podala som ho na Kabrheľa a všetkých veriteľov,” povedala nám.

Viacerí ľudia totiž tvrdia, že Versačemu poskytli finančné prostriedky na pôžičku pre Mojsejovú. „Dali sme to preto, aby preukázali pôvod týchto peňazí, pretože zatiaľ to neskúmal ani vyšetrovateľ, ani prokurátor. To, že niekto požičal jemu a on to dal mne, to môže povedať každý. Do dnešného dňa nepreukázali na súde, odkiaľ mali peniaze,“ povedala k dôvodom, prečo sa rozhodla rozbehnúť ďalší proces. „Jeden svedok povedal, že má 500 tisíc z firmy, a pritom firma nie je jeho. Potom tvrdil, že to má od rodičov. I to môže povedať každý. Ďalší svedok nepredložil generovaný výpis. To znamená, v tej mene, v akej vyberal. Zistila som si, že nakoniec žiaden výber nebol, iba jeden na sumu 33 tisíc eur, ostatné boli prevody na iné účty. Predložil len výpis z internetu. A súd sa tým musí zaoberať,“ uviedla tmavovláska.

Topky.sk zisťovali, prečo začala takto konať až po niekoľkých mesiacoch. „Predpokladala som totiž, že sa tým bude zaoberať vyšetrovateľ a prokurátor. Prečo sa s tým nezaoberali, na to mám svoj názor. Veď Okresný súd túto obžalobu na mňa zmietol zo stola, až Krajský súd ustanovil dokazovanie v tejto veci,“ povedala nám Mojsejová. Kópiu trestného oznámenia poslala ministrovi vnútra, generálnemu prokurátorovi a aj na finančnú správu, aby preverili, odkiaľ mali títo ľudia peniaze. „Mám vážne obavy, že sa tu s niečím manipuluje. Prečo peniaze nevymáhali od Kabrheľa, ktorému ich vraj dali pre mňa?“ pýta sa rozhorčene známa Košičanka.

Ďalšie pojednávanie v spore Kabrheľ versus Mojsejová bude 4. marca a podnikateľka bude na ňom žiadať, aby súd preveril výpisy z účtu svedkov a aby predložili relevantné výpisy. „Súd neurobil chybu, ale prokurátor, keďže neskúmal pôvod peňazí,“ ​uviedla na záver podnikateľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu