Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Diváci zúria na X Factor: Majú nás v telke za hlupákov?!

Vystúpenie skupiny JoyS (dole) bolo rovnaké, ako nedávno predviedlo v americkej verzii súťaže zoskupenie Sweet Suspense (hore). Zobraziť galériu (17)
Vystúpenie skupiny JoyS (dole) bolo rovnaké, ako nedávno predviedlo v americkej verzii súťaže zoskupenie Sweet Suspense (hore).

BRATISLAVA – Krok vedľa! Podobnú vetu si v nedeľu večer zrejme povedal nejeden divák speváckej šou X Factor, ktorú vysielajú televízie Joj a Prima. Dievčenská formácia JoyS totiž predviedla na prvý pohľad nápadité vystúpenie. Pre verných priaznivcov obľúbeného formátu však nešlo o žiadnu novinku. Slečny sa totiž pýšili odkopírovanou šou, ktorá mala nedávno premiéru v americkej verzii súťaže.

Ako cez kopirák! Keď sa porota šou X Factor rozhodla vytvoriť dievčenskú formáciu JoyS, mnohí diváci tento krok ocenili. Speváčky po odvysielaní dvoch živých prenosov však očakávania akosi nenaplnili. Skôr naopak. Po tejto nedeli ich dokonca viacerí označujú za plagiátorky, ktoré v súťaži už nemajú čo hľadať. Jedným z hlavných dôvodov nespokojnosti je fakt, že sa pýšili okopírovaným vystúpením.   

JoyS totiž účinkovali so skladbou Love it, s ktorou v americkej verzii súťaže zažiarilo trio Sweet Suspense. Dievčatá okopírovali nielen ich prevedenie piesne, ale aj choreografiu, či vzhľad scény. Tento fakt neunikol mnohým divákom. „Kiežby okopírovali aj spev aspoň na 10%,” rozhorčovala sa jedna z diváčok. „Keby toto videl Simon Cowell, tak by zaplakal. Slováci a Česi zrejme nevedia vymyslieť nič vlastné. Televízie nás asi majú za hlupákov,” pridávali sa ďalší.

Na Kolibe sme preto zisťovali, ako toto vystúpenie vznikalo. „Súťažiacim vyberajú piesne porotcovia. Pravdaže, výber skladby je väčšinou založený na kompromise medzi súťažiacimi a ich mentorom,” reagovala na margo toho PR manažérka Jojky Katarína Gajdošíková. Tvorcovia šou na kopírovaní zahraničných vystúpení nevidia nič zlé. „Takéto vypožičiavanie čísel je bežným štandardom, keďže sa tak jednotlivé krajiny v rámci X Factoru navzájom podporujú,” dodala Gajdošíková. Čo si o takejto forme podpory myslíte vy?

VIDEO: Takto vyzeralo vystúpenie formácie Sweet Suspense z amerického X Factoru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu