Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Braňo Mojsej sa pokúsil o samovraždu: Naplánoval si pohreb aj vlastnú smrť!

Braňo Mojsej si v minulosti siahol na život. Zobraziť galériu (5)
Braňo Mojsej si v minulosti siahol na život.

BRATISLAVA – Dýchla na neho smrť! Ako sme vás už na topkách informovali, Braňo Mojsej (45) sa hlási o slovo so svojou novou knihou s názvom Vytriezvenie. V nej prezrádza mnohé tajomstvá vlastného života. Mrazivé sú najmä spomienky na obdobie, kedy sa chcel zabiť. Kontroverzný hudobník bez servítky opisuje detaily samovraždy a tiež toho, ako si plánoval vlastný pohreb.

Uchýlil sa aj k tomu najhoršiemu! Hádam celé Slovensko už dávno vie, že Braňo Mojsej dlhé roky bojoval s alkoholizmom. Svoje skúsenosti a trápenia zhrnul do knihy s názvom Vytriezvenie, ktorá má byť akousi spoveďou vyliečeného notorika. Hudobník sa netají tým, že kvôli problémom s chľastom si prežil peklo už tu na zemi. V jednom momente preto videl  riešenie svojho trápenia len v definitívnom odchode zo sveta.

K Mojsejovmu pokusu o samovraždu došlo počas niekoľkodňového opijášu, počas ktorého bol izolovaný od vonkajšieho okolia. Skôr, než si siahol na život, sa však pustil do plánovania vlastného pohrebu. „Zavolal som do pohrebných služieb. Chcel som vedieť, koľko to celé stojí, aké majú truhly a či nemajú také, že keby som sa náhodou prebral, tak sa odtiaľ dostanem, nech majú okienka. Povedal som, že meriam 194 cm. Zaujímalo ma, ako tam budem mať poskladané nohy, či môžem mať na sebe športový úbor a podobné výmysly. Na záver som sa ešte informoval na recitátorku, lebo som chcel básničku a nejakú hudbu, nech to má úroveň,” šokuje v knihe úprimnosťou Braňo, ktorý sa po tomto zvláštnom telefonáte lúčil aj so svojimi známymi a priateľmi.

Myšlienka na to, že by mal svoj život žiť bez alkoholu, doviedla hudobníka k tomu najhoršiemu. „Povedal som si, že kašlem na všetko a znesiem sám seba zo sveta. Veď tým vyriešim naraz všetky problémy a nebudem už nikomu na ťarchu,” zaspomínal si na najnáročnejšie okamihy svojho života Mojsej, ktorý sa podľa vlastných slov opíjal najmä preto, lebo sa nesmel stýkať so synom. Jeho vtedajšia manželka Nora ho totiž nevedela vystáť.

„Prehrabal som sa v zásuvkách, kde som mal lieky a tie som do seba pomaly hádzal a zapíjal som ich. Posledné, čo si pamätám, bolo, že som sa pozeral do stropu a uvedomoval si, že asi ležím na zemi. Potom už úplné nič, prázdno, všetko stíchlo...” opísal detaily pokusu o samovraždu Braňo, ktorého v poslednej chvíli zachránili zdravotníci. Tých za ním zrejme poslali ľudia, s ktorými sa predtým lúčil.

Kniha Braňa Mojseja s názvom Vytriezvenie>>
Akciový balíček Mojsejovcov: Vytriezvenie + Narovinu za zvýhodnenú cenu>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu