Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Väzeň Žitný túži po slobode: Jednou nohou už je vonku!

Rastislav Žitný by sa po roku strávenom za mrežami mohol dostať na slobodu. Zobraziť galériu (5)
Rastislav Žitný by sa po roku strávenom za mrežami mohol dostať na slobodu. (Zdroj: tg, ján zemiar)

OPATOVCE – Mysľou už je za múrmi basy! Exmoderátor Rastislav Žitný (36) išiel 18. apríla 2012 do väzenia za smrť Tomáška Žilavého (†5). Dostal dva roky. Hoci trest ešte neuplynul celý, za mrežami už zrejme nepobudne dlho. Podľa našich zistení sa totiž už všetko pripravuje na to, aby sa po prekročení polovice trestu dostal na slobodu. Zo zákona na to má nárok.

Rastislav Žitný nastúpil do basy presne 18. apríla 2012. Už čoskoro uplynie rok odo dňa, kedy začal pykať za tragickú nehodu z roku 2008, pri ktorej zahynul Tomáško Žilavý. Trestom za usmrtenie malého chlapčeka malo byť pôvodne 5 rokov strávených za mrežami. Po viacerých súdnych procesoch a odvolaniach napokon dostal dva roky.

Exmoderátor si však podľa všetkého posedí za mrežami len 12 mesiacov. Keďže bol odsúdený za prečin zabitia, môže požiadať o predčasné prepustenie práve vtedy, keď si polovicu odsedí. Podľa našich informácií sa už začal Žitný v súčasnosti pripravovať na to, aby sa dostal na slobodu.

„Rasťo sa už pred nástupom na výkon trestu netajil tým, že chce určite požiadať o predčasné prepustenie. Je umiestnený v zariadení s najnižším stupňom stráženia a tam zvyknú v takýchto prípadoch zväčša vyhovieť,“ dozvedeli sme sa z okolia bývalého markizáka.

Tieto informácie sme si overovali aj priamo v zariadení, kde si exmoderátor trest odpykáva. Kompetentní nás však odkázali na Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže. Tam na naše otázky doposiaľ neodpovedali. Vyjadriť sa nechcel ani otec zosnulého chlapčeka Tomáška. „Bez komentára,“ reagoval stroho Milan Žilavý.

Viac o konaní Rastislava Žitného sme chceli zistiť od právneho zástupcu bývalej televíznej hviezdy. Ani uňho sme však nepochodili. „Na otázky týkajúce sa pána Žitného sa s vami rozprávať nebudem,“ odbil nás Ladislav Kuruc, ktorý v minulosti nemal žiaden problém komunikovať. Ktovie, čo bolo príčinou jeho mlčania. V súvislosti so Žitného uväznením sa totiž nedávno hovorilo aj o tom, že pre exmoderátora je každá forma medializácie príťažou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu