Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žitného sloboda rozdelila Slovákov: Útoky na exmoderátora aj Žilavých!

Rastislav Žitný sa pri odchode z väznice spokojne usmieval. Manželia Žilaví nechceli skrátenie jeho trestu komentovať. Zobraziť galériu (4)
Rastislav Žitný sa pri odchode z väznice spokojne usmieval. Manželia Žilaví nechceli skrátenie jeho trestu komentovať.

BRATISLAVA – Stačilo mu?! Rastislav Žitný (36) na včerajšok tak skoro nezabudne. Po zhruba trinástich mesiacoch strávených za mrežami v Opatovciach bol totiž po uplynutí polovice trestu predčasne prepustený na slobodu. Tento krok vyvolal medzi Slovákmi búrlivú diskusiu na internete. Kým niektorí by bývalého markizáka ešte ponechali v chládku, iní sa zhodujú na tom, že už trpel viac než dosť. Vinu za smrť Tomáška Žilavého (†5) dokonca hádžu na chlapčekových rodičov.

Ako sme vás už na topkách informovali, Okresný súd v Trenčíne včera rozhodol o prepustení Rastislava Žitného na slobodu. Exmoderátor opúšťal brány inštitúcie so širokým úsmevom na tvári. Vyfintený bol od hlavy po päty, pričom z neho sršala spokojnosť. Dokonca to vyzeralo tak, že mu ročný pobyt za mrežami prospel. „Sme spokojní. Je v záujme všetkých, aby sa pán Žitný zaradil do normálneho života, keďže išlo o nedbanlivostný prečin, reagoval v mene svojho klienta exmarkizákov advokát Ladislav Kuruc.

Podobný názor zdieľajú aj niektorí z našich čitateľov. „Odsedel si svoje a povlečie sa to s ním už navždy. Držím mu do nového života palce. Každý má právo na druhú šancu, reagoval jeden z nich. „Nechajte ho už na pokoji, s výčitkami bude žiť celý život. Skúste sa vžiť do jeho osoby. Vy by ste tam chceli zostať sedieť? Pýtali by ste si k trestu ďalšie roky? Pre neho je najväčším trestom, keď bude na slobode a ľudia na neho budú ukazovať prstom, pridáva sa ďalší.

Medzi diskutujúcimi sa však našli aj takí, ktorí si myslia, že za chlapčekovu smrť nesie istú mieru zodpovednosti aj jeho otec. „Nikdy by som nešla na takúto cestu s dieťaťom. Bola to nezodpovednosť hlavne rodiča, že ho tam vôbec zobral. Treba myslieť na všetko. Hádam neposadím päťročné dieťa na bicykel na takúto frekventovanú cestu a nechám ho voľne ísť, odprezentovala svoj názor jedna z čitateliek.

V súvislosti so Žitného prepustením sme oslovili aj Milana Žilavého. Chceli sme tiež vedieť, aký je jeho názor na tieto obvinenia. „Nechcem to komentovať, odbil nás otec zosnulého Tomáška, ktorý sa už v minulosti netajil tým, že si uzavretím kauzy spolu s manželkou konečne vydýchli. „Chvalabohu už je koniec, teda aspoň pevne dúfam. Pre mňa je dôležité, že je to už konečne za nami, poznamenal v čase, keď bol exmoderátor odsúdený Krajským súdom na dva roky basy.

Skrátenie trestu bývalej televíznej hviezdy malo aj množstvo odporcov. „Za smrť si odsedel málo. Mali mu pridať ešte 10 rokov, netajil sa svojim názorom jeden z nich. „Môže byť potrestaný výčitkami a neviem, čím všetkým ešte, ale takýto človek nemá tak skoro na slobode čo hľadať. Na Slovensku je to tak. Za drogy dostane človek 5 rokov, usmrtenie 12 mesiacov. Iné štáty by si nás mali zobrať za vzor, nešerila iróniou naša čitateľka. Aký je váš názor na predčasné prepustenie Rastislava Žitného z väzby? Vyjadrite ho v diskusii alebo v ankete pod článkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu