Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Iľko naštval markizáckou predpoveďou kolegov: Dištancujú sa od neho!

Mnohí diváci nedajú na predpovede Dr. Jozefa Iľka dopustiť. Kolegovia z brandže sa však od jeho včerajších vyjadrení dištancujú. Zobraziť galériu (4)
Mnohí diváci nedajú na predpovede Dr. Jozefa Iľka dopustiť. Kolegovia z brandže sa však od jeho včerajších vyjadrení dištancujú.

BRATISLAVA – Sekol sa?! Od včerajšej predpovedi počasia, ktorú na obrazovkách Markízy priniesol Dr. Jozef Iľko (73), sa dištancujú jeho kolegovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. Odborníci označujú jeho slová za nesprávne.

Kvôli kritickej snehovej situácii  v niektorých častiach Slovenska je v týchto dňoch otázka počasia horúcou témou. Mnohí ľudia preto s napätím očakávajú, čo prinesú najbližšie dni. Pre mnohých divákov je v oblasti meteorológie stelesnením odbornosti Dr. Jozef Iľko. Na jeho vyjadrenia sa často spoliehajú.

V očiach kolegov z brandže to má však  v týchto dňoch nástupca Juraja Mokrého nahnuté. Príčinou je včerajší výstup v televízii Markíza. Z pohľadu odborníkov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu bola doktorova predpoveď až taká zlá, že museli zareagovať prostredníctvom oficiálneho vyjadrenia.

Príčinou boli Iľkove výstrahy týkajúce sa snehových jazykov a závejov. Kritická situácia sa podľa jeho slov  nemala v najbližších desiatich dňoch zmeniť. To však podľa tvrdení SHMÚ nie je pravda. „Platnosť výstrahy, ktorú vydal SHMÚ ohľadne tvorby snehových jazykov a závejov, sa končí v sobotu 19. januára 2013 od 6:00 resp. o 12:00 h.,“ napísal hovorca hydrometeorologického ústavu Ivan Garčár.

Ako ďalej dodal, od vyjadrení Jozefa Iľka sa inštitúcia dištancuje: „Išlo o nesprávnu predpoveď počasia pána Iľka, ktorý nie je zamestnancom SHMÚ.“ To, ktorá z týchto strán mala pravdu, sa ukáže už v najbližších dňoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu