Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Panika Rozborila po návrate z Afriky: Má strach, že sa nakazil!

Moderátora Vila Rozborila sme včera pristihli na viedenskom letisku. Vrátil sa z ďalekej Afriky. Zobraziť galériu (7)
Moderátora Vila Rozborila sme včera pristihli na viedenskom letisku. Vrátil sa z ďalekej Afriky. (Zdroj: Topky.sk)

VIEDEŇ – Obavy o zdravie! Vila Rozborila (45) sme včera pristihli na viedenskom letisku. Moderátor priletel z exotickej Afriky, kde spolu so štábom nakrúcal jeden z príbehov do Modrého z neba. Ako sám priznal, podmienky v Keni boli naozaj kruté. Dokonca má obavy, že sa nakazil maláriou.

Vilo Rozboril pomohol spolu s reláciou Modré z neba už nespočetnému množstvu Slovákov. Tentokrát sa však moderátor rozhodol preniesť spolu so svojim tímom radosť za hranice našej krajiny. Vyrazili preto do Afriky, kde deti a dospelí denne zomierajú na následky rôznych chorôb a tiež na nedostatok potravy. 

Napriek tomu, že moderátor strávil spolu so štábom v exotike iba jeden týždeň, mal možnosť spoznať množstvo ľudských príbehov, ktoré mu vyrazili dych. Navštívil polikliniky a sirotince plné detí, ktoré utiekli z domu ako trojročné, pretože hladovali. Živiť sa museli potravinami, ktoré našli na smetiskách. Boli znásilňované a nakazili sa maláriou.

„Spoznal som jedného chlapca, volá sa Peter. Jeho mama je prostitútka a on sa ako 8 ročný musel pozerať na to, ako vykonáva svoje remeslo. Často však neostalo iba pri pozeraní a chlapi znásilňovali aj jeho,“ povedal pohoršene Rozboril. „Alebo som videl päťročné deti, ktoré si stále utierali nos. Pýtal som sa, čo im je. Niekto mi prezradil, že fetujú, aby potlačili pocit hladu. Nemusia potom dva dni jesť,“ krúti hlavou moderátor.

V Afrike je však tím slovenských dobrovoľníkov, ktorí deťom s takýmto smutným osudom pomáhajú. V Nairobi, hlavnom meste Kene, dokonca otvorili jednu z najlepších polikliník. „Bol som veľmi hrdý na to, že keď som deťom povedal, že som z Európy, tak mi na to povedali - aha Slovakia. Mám pocit, že Slovensko je tam v Afrike oveľa väčšie ako je doma. Oni si myslia, že Slovensko je celá Európa,“ pyšne poznamenal Rozboril.

Pobyt v Afrike však skrýval aj odvrátenú stránku. Vilo sa spolu s kolegami ocitol aj na miestach, ktoré boli premnožené komármi prenášajúcimi maláriu. Preto sa moderátor obáva, či si z Afriky okrem zážitkov neodniesol aj nepríjemný suvenír. „Inkubačná doba trvá tri dni až tridsať rokov. Dúfam, že je všetko v poriadku,povedal topkám Rozboril, ktorý si nie je istý, či ho náhodou počas pobytu hmyz neuštipol.

Sledujte TOPKY TV: Rozhovor s Vilom Rozborilom o jeho pobyte v Afrike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu