Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia v Izraeli zadržala deväť podozrivých v súvislosti so včerajším útokom

Po útoku.
Po útoku. (Zdroj: SITA/AP)

JERUZALEM - Izraelská polícia zadržala deväť podozrivých v súvislosti s víkendovým útokom kamiónom v Jeruzaleme. Oznámili to dnes izraelské bezpečnostné zložky.

Medzi zadržanými sú aj rodinní príslušníci Palestínčana, ktorý v nedeľu kamiónom vrazil do skupiny izraelských vojakov; štyria z nich zahynuli. Polícia zadržala spolu päť príbuzných útočníka z palestínskeho predmestia východného Jeruzalema Džabal Mukabir, odkiaľ pochádzal aj samotný páchateľ útoku, 28-ročný Fádí Kanbar. 

Táto palestínska štvrť susedí so židovskou štvrťou Armon ha-Naciv (známou aj ako Východný Talpijot), kde sa odohral útok. Polícia dnes pomocou betónových panelov zahradila vstupné cesty do tejto štvrte a kontrolovala všetky odchádzajúce vozidlá. Palestínski extrémisti v noci nadnes ostreľovali príslušníkov izraelských bezpečnostných zložiek rozmiestnených na kontrolných stanovištiach v okolí zmienenej štvrte, uviedla v správe polícia.

Izraelský denník Jediot achronot zverejnil v nedeľu na svojej webovej stránke videozáznam útoku vo východnom Jeruzaleme, počas ktorého prišli o život najmenej štyria mladí izraelskí vojaci. Ďalších najmenej 13 ľudí bolo pri útoku zranených. Stav viacerých z nich je kritický.

Zo záznamu vyplýva, že vodič kamiónu vo veľkej rýchlosti zámerne zišiel z cesty a narazil do skupiny ľudí - vojakov -, práve vystupujúcich z autobusu. Následne sa auto na priľahlej ceste niekoľkokrát otočilo okolo svojej osi a potom ešte raz zacúvalo na miesto, kde po prvom nájazde zostali ležať mŕtvi a zranení. Páchateľa zastrelili na mieste činu.

Viac o téme: útok Jeruzalem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu