Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

K útoku v Jeruzaleme sa prihlásila palestínska skupina: Krajina čelí ďalším vyhrážkam

Obeťami útoku sa stali štyria izraelskí vojaci
Obeťami útoku sa stali štyria izraelskí vojaci (Zdroj: SITA/AP)

JERUZALEM - K nedeľňajšiemu útoku nákladným autom vo východnom Jeruzaleme, ktorý si vyžiadal štyri obete na životoch a 17 zranených, sa prihlásila doteraz neznáma palestínska skupina.

V arabských sociálnych sieťach tak učinilo zoskupenie, ktoré si hovorí Skupiny mučeníkov Baháu Aljána. Uvádza, že jeho členmi sú Palestínčania bez zahraničných kontaktov, ktorí boli aktívni už v minulosti a sú pripravení spáchať ďalšie útoky aj v budúcnosti.

"Nie je to prvá operácia, ktorú uskutočnili naše skupiny... Vlna ďalších akcií zameraných na obranu nášho Jeruzalema a odvetu za našich mučeníkov a uväznených bude nasledovať," hovorí sa v zverejnenom vyhlásení.

Pravosť tohto dokumentu sa zatiaľ nepodarilo overiť, skupina s týmto názvom sa zatiaľ na verejnosti neobjavila. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil predtým teroristický akciu v Jeruzaleme za "nový typ útoku".

"Útočia na nás osamelí vlci, ktorí sa v zlomku sekundy inšpirujú a hneď aj rozhodnú niečo podniknúť, v tomto prípade zaútočiť autom," povedal Netanjahu v nemocnici, kde navštívil vojakov zranených pri ataku. Dodal, že Izrael robí opatrenia, aby bol v budúcnosti na podobné akcie pripravený.

Obeťami teroristického útoku sa stali štyria izraelskí vojaci, tri ženy a muž, vo veku čosi nad 20 rokov. Útočník súčasne zranil 17 ďalších príslušníkov ozbrojených síl židovského štátu, z ktorých sú piati hospitalizovaní, jeden z nich vo vážnom stave.

Viac o téme: útok Izrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu