Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Austrálskych tínedžerov vyzbrojených bojovými nožmi obvinili z terorizmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Dvoch 16-ročných chlapcov zatkli v Austrálii a obvinili z trestných činov súvisiacich s terorizmom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície. U chlapcov našli v stredu pri zatýkaní na predmestí Sydney s názvom Bankstown dva bojové nože, dodala polícia.

Zadržaní sa pripravovali na uskutočnenie teroristického útoku alebo ho plánovali. V prípade odsúdenia im hrozí maximálny možný trest, teda doživotné väzenie. Chlapci sú tiež obvinení z členstva v teroristickej organizácii a vzhľadom na závažnosť trestných činov nedostali možnosť prepustenia na kauciu.

Úradujúca policajná komisárka austrálskeho štátu Nový Južný Wales Catherine Burnová uviedla, že znepokojujúci je vek chlapcov. "Skutočnosť, že dvoch tínedžerov privádzame pred súd pre také závažné obvinenia, poukazuje na vážnosť hrozby, ktorej čelíme," povedala Burnová novinárom v Sydney. "Našťastie, vynikajúca spolupráca štátnych a federálnych služieb zabránila hroznému zločinu. Nutnosť byť neustále ostražití nebola nikdy väčšia," dodala Burnová.

Viac o téme: TerorizmusAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu