Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Káhire opäť vybuchla bomba

V Káhire opäť vybuchla bomba Zobraziť galériu (2)
V Káhire opäť vybuchla bomba (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Jeden človek utrpel dnes zranenia pri výbuchu bomby pred budovou policajnej akadémie v egyptskej Káhire. Informovala o tom agentúra Reuters.

K výbuchu došlo v čase osláv tretieho výročia revolúcie, ktorá zvrhla autokratický režim Husního Mubaraka. V piatok otriasla Káhirou vlna bombových útokov namierených proti bezpečnostným objektom, ktorá si vyžiadala životy najmenej šiestich ľudí.

K zodpovednosti za všetky piatkové bombové útoky sa dnes prostredníctvom džihádistického internetového fóra prihlásila organizácia Ansár Bajt al-Mukaddas (Prívrženci Jeruzalema). Organizácia, ktorej vzorom je al-Káida, zároveň vyzvala moslimov, aby sa nezdržovali v blízkosti "nepriateľských sídiel a bezpečnostných ústredí".

Najnovšia eskalácia násilia vyvoláva obavy, že islamistické povstanie naberá na sile. Islamskí militanti vystupňovali útoky po tom, čo armáda v júli zvrhla vládu prezidenta Muhammada Mursího a jeho Moslimského Bratstva. Pri nepokojoch a bombových útokoch už prišli o život stovky príslušníkov egyptských bezpečnostných síl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu