Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krátko pred výbuchom v Burgase: Nervózny atentátnik takto čakal na svoje obete!

Atentátnik sa nervózne prechádzal po letisku asi hodinu. Zobraziť galériu (4)
Atentátnik sa nervózne prechádzal po letisku asi hodinu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Svet už pozná výzor páchateľa, ktorý stojí za teroristickým útokom na letisku v Burgase. Bulharské ministerstvo vnútra zverejnilo video podozrivého muža, ktorý postáva pred príletovou tabuľou a chystá sa na svoj ohavný čin, pri ktorom zahynulo sedem ľudí.

Bezpečnostná kamera umiestnená v hale na letisku v Burgase zachytila mladého muža, ktorý má byť zodpovedný za atentát. Mladík približne hodinu nervózne prešľapuje po letištnej hale a sleduje tabuľu, na ktorej sa zobrazujú prílety a odlety lietadiel. Dlhé kučeravé hnedé vlasy mu zakrýva tmavá šiltovka a na očiach má čierne okuliare.

Ani oblečením sa neodlišuje od ostatných turistov. Modré značkové tričko, kárované kraťasy, cez ramená má prevesenú čiernu tašku a na chrbte veľký ruksak. Bulharská polícia ho opisuje ako dlhovlasého belocha v športovom oblečení. Úrady ho identifikovali ako osobu so sfalšovaným vodičským preukazom z amerického štátu Michigan

V stredu 18. júla vybuchol na bulharskom letisku Burgas autobus s izraelskými turistami. Slováci, ktorí sa v čase výbuchu nachádzali na letisku, neboli zranení. Podľa informácií hovorcu ministerstva zahraničných vecí Borisa Gandela sa na letisku v čase explózie nachádzalo približne 250 slovenských turistov. Pri výbuchu prišlo o život najmenej sedem ľudí a približne 25 osôb utrpelo zranenia. Obeťami sú izraelskí turisti.

Za explóziu je s najväčšou pravdepodobnosťou zodpovedný samovražedný útočník, ktorý údajne stál pri dverách vozidla odvážajúceho izraelských turistov po pristátí. To, že terčom útoku boli izraelskí turisti, potvrdilo aj ministerstvo zahraničných vecí židovského štátu. Bulharské úrady burgaské letisko okamžite uzavreli a lety presmerovali do mesta Varna.
 

Atentátnik na letisku v Burgase

Krátko pred výbuchom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)
Krátko pred výbuchom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu