Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Halloweenska búrka priniesla skazu: Prevracala autá, váľala stromy a zabila päť ľudí!

Záplavy v Texase Zobraziť galériu (3)
Záplavy v Texase (Zdroj: internet)

WASHINGTON - Najmenej päť ľudí prišlo v Spojených štátoch o život pri silnej búrke sprevádzanej dažďom a krupobitím, ktorá sa prehnala centrálnou časťou krajiny počas tradičných osláv Halloweenu. Podľa agentúry Reuters za posledných 24 hodín zahynuli štyria ľudia v Texase a jedna osoba v Tennessee.

Búrka napáchala škody v dvanástich amerických štátoch. Prevracala autá i kontajnery s odpadkami, váľala stromy a stĺpy s elektrickým vedením. Spadnuté drôty sa stali osudnými pre deväťročného chlapca z Nashvillu. Niekoľko ľudí vrátane matky s osemmesačným dojčaťom zabili zosuvy pôdy alebo lokálne záplavy.

Dom v Massachusetts prišiel v dôsledku silného vetra o časť strechy
Zobraziť galériu (3)
Dom v Massachusetts prišiel v dôsledku silného vetra o časť strechy  (Zdroj: internet)

V Kansase prevrátila rýchlo tečúca voda na ceste školský autobus. Pri dramatickom zásahu záchranárov sa ale podarilo všetkých desať detí aj s vodičom dostať pomocou núdzových člnov do bezpečia.

Prevrátený školský autobus
Zobraziť galériu (3)
Prevrátený školský autobus  (Zdroj: internet)

Vo štvrtok bolo v USA hlásených päť tornád, ktoré sa sformovali počas halloweenskej búrky. Dve zaznamenali v Lousiane a Illionois a jedno v Texase. Ani predpoveď pre najbližšie dni nie je príliš priaznivá. Meteorológovia očakávajú výskyt ďalších silných búrok sprevádzaných výdatným dažďom a búrlivým vetrom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu