Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Uvažujeme o hypotéke, čo nás čaká?

Uvažujeme o hypotekárnom úvere a radi by sme sa vyhli komplikáciám pri jeho získavaní. Zatiaľ o podmienkach a procese veľa nevieme. Čo všetko nás čaká pred schválením žiadosti?

Odporúčame vám navštíviť niektorú z pobočiek bánk, ktoré hypotekárne úvery poskytujú. Tam vám poskytnú všetky potrebné informácie a rady. Upozorňujeme, že nie každá pobočka však ponúka klientom poradenstvo k hypotekárnemu úveru. Pobočky, ktoré túto službu ponúkajú, majú označenie „Hypotekárne centrum“.

Najlepšie je porovnať si viacero ponúk rôznych bánk, až potom sa rozhodnúť. Pre získanie úveru je dôležité hodnotenie bonity zákazníka. Bonita je výsledok hodnotenia príjmov a výdavkov klienta, jeho rodinného stavu, veku, účelu úveru a ďalších kritérií podľa požiadaviek jednotlivých bánk a má len predbežný charakter a ešte nezaručuje poskytnutie úveru.

Simulácia úverových podmienok na pobočke taktiež nie je záväzná. Tie sa totiž môžu meniť s ohľadom na skutočnú hodnotu nehnuteľnosti určenú v znaleckom posudku, vývoj na trhu, zmenu legislatívy alebo iné faktory. Takisto akékoľvek úkony urobené pred schválením žiadosti nie sú pre klienta garantom poskytnutia úveru bankou.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu