Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tragédie a nešťastia známych osobností za volantom

Zobraziť galériu (29)

Osud vie byť niekedy poriadne tvrdý! Rasťo Žitný (30), samozrejme, nie je jediným známym človekom, ktorý spôsobil tragickú autohaváriu. Usmrtenie človeka kvôli neopatrnému šoférovaniu majú na konte viacerí. Sú však aj takí, ktorí nezruinovali iba svoje zdravie, ale aj takí, ktorým niekto podobným spôsobom ublížil. Bleskovky.sk prinášajú prehľad nehôd s účasťou mediálne známych ľudí.

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Marika Gombitová (51): Patrí k tým, ktorí trpia na následky nehody, ktorú sami nespôsobili. V novembri 1980 sa s kamarátkou Andreou vracala z koncertu Modusu. Za volantom bola 21-ročná Andrea, ktorá zrejme nezvládla ťažké podmienky – snežilo a fúkal silný vietor. Poranenie miechy pripútalo fenomenálnu speváčku na invalidný vozík. Andreu odsúdili za ublíženie na zdraví a vrátila sa do zahraničia, kde žila.

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Michal Martikán (29): V novembri 1997 zrazil pri obci Veľké Zálužie muža, ktorý v nemocnici na následky nehody zomrel. Vyšetrovanie ukázalo, že značka obmedzujúca rýchlosť na 40 km/h Martikána príliš nezaujímala. Zlatému olympionikovi súd vymeral sedemmesačný podmienečný trest a zákaz vedenia motorového vozidla. Martikán však napriek tomu aj bez vodičského preukazu jazdil ďalej. Polícia na to prišla a hrozilo mu, že si trest bude musieť odsedieť. Od pobytu za mrežami napokon Michala Martikána uchránila milosť prezidenta Rudolfa Schustera.

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Jožo Ráž (53): V júni 1999 mal Jožo Ráž ťažkú nehodu. Jeho motorke skrížil na dunajskom nábreží cestu Opel s nemeckým vodičom. Jeho život visel na vlásku, no dostal sa z toho. Vďaka lekárom, ale i jeho vôli. No aj v máji 2008 sa jeho meno skloňovalo so slovíčkom nehoda. Tentoraz mal spevák vo svojom terénnom vozidle kolíziu s cyklistom. Polícia nehodu zdokumentovala a Ráž dostal svoje doklady naspäť.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Jozef Čierny (34): Asi jediný známy človek, ktorý si nehodu aj odsedel. Hokejista v júni 1999 pri obci Horné Semerovce v zákrute narazil do stromu. Zahynuli pri tom jeho dve spolujazdkyne na zadných sedadlách. Čierny priznal, že namiesto jazdy sa viac venoval debate so spolujazdcom a dvomi dievčatami. Súd ho poslal za mreže na dva roky, odsedel si jeden. Polovica trestu mu bola odpustená za dobré správanie.

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Štefan Skrúcaný (48): Zabávač v júni 2004 spôsobil dopravnú nehodu v Považskej Bystrici, pri ktorej zomrela dôchodkyňa. Skrúcaný ju zrazil na priechode pre chodcov. Ako vyplynulo z vyšetrovania, nedodržal povolenú rýchlosť. Skrúcaný dostal dvojročný podmienečný trest odňatia slobody s odkladom na tri roky a zároveň zákaz viesť motorové vozidlo na tri roky. Neskôr však súd vyhovel jeho žiadosti o podmienečné odpustenie zvyšku trestu a Skrúcaný opäť jazdil už dva roky po tragédii.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Peter Fiala († 27): Mladý spevák zomrel v decembri 2004 pri tragickej dopravnej nehode. Peter sa s kamarátmi vracal z diskotéky a šoféroval vraj opitý Branislav Z. Okolo nehody je však doteraz veľa otáznikov. Za rýchlejšie idúcim autom sa totiž vybrala policajná hliadka a podľa niektorých informácií práve tá nehodu spôsobila. Fiala mal podľa niektorých svedkov v tele guľku zo zbrane. Zaujímavé je, že jeho telo nechceli rodičom ukázať.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Ľubo Karásek (49): Moderátorovi sa stala nehoda vo februári 2005 medzi Sencom a Trnavou. Na diaľnici narazil do betónových zátarás a v bezvedomí bol prevezený do trnavskej nemocnice. Neskôr do Bratislavy na Kramáre. Tu ide o prípad, kedy vodič ublížil najmä sám sebe. Karáskova nehoda mala totiž také vážne následky, že sa musel odznova učiť rozprávať, čítať i písať. Hoci neskôr opäť absolvoval moderátorský tréning, svoje miesto naspäť nedostal. Nahradil ho práve Rasťo Žitný, ktorý pri nehode pred pár dňami zabil malého chlapca, zranil jeho otca a sám sa podrobil operácii.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)
 (Zdroj: Život)

Ivan Krivosudský (81): Čosi podobné ako Štefan Skrúcaný zažil aj herec Ivan Krivosudský. V júni 2005 tiež zrazil chodkyňu na priechode pre chodcov vo Svätom Jure. Žena zomrela štyri hodiny po prevoze do nemocnice. Za jej usmrtenie dostal Krivosudský dvojročnú podmienku a zákaz šoférovania na štyri roky.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Marián Labuda (63): Herec 19. novembra 2005 doplatil na snehovú víchricu a stal sa účastníkom tragickej dopravnej nehody na diaľnici v Česku. Usmrtil pri nej dve ženy, na čo ho upozornil až ďalší vodič. Ženy totiž čupeli pri stredových zvodidlách. Zrejme preto sa Labuda vinným necítil a hneď v ten večer vystúpil v divadle v Pardubiciach. Dostal desať mesiacov s podmienečným odkladom na tridsať mesiacov. Počas podmienky mal samozrejme aj zákaz šoférovať v Českej republike.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Marcel Hanzal (33): Hokejista spôsobil koncom augusta 2006 nehodu, ktorá má dva tragické momenty. Zomrel pri nej mladý hokejista Štefan Blaho († 21) a Hanzalovi po nej namerali v krvi 1,5 promile alkoholu. Samozrejme, polícia ho okamžite obvinila z trestného činu usmrtenia. Okresný sú v Žiline mu vymeral štyri roky basy a šesťročný zákaz šoférovania. Voči rozsudku, ktorý bol vynesený v apríli 2008, sa hokejista odvolal. Požaduje menej rokov za mrežami.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)
 (Zdroj: Eva)

Tomáš Maštalír (30): Herec prežil 31. marca 2007 na železničnom priecestí v Jarovciach zrážku s vlakom. O Maštalírovi sa hovorí, že jazdí rýchlo. V tomto prípade ho vraj oslepilo slnko a vlak vôbec nevidel. Hrozivý náraz odhodil auto, pričom sa následne niekoľkokrát prevrátilo a skončilo na streche. Z miesta, kde už v minulosti vyhaslo niekoľko ľudských životov, odvážali Maštalíra s množstvom zranení. Našťastie však živého. Okrem hrozných spomienok sa k nehode vrátil aj prostredníctvom relácie 112, ku ktorej dokonca nahovoril komentár.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)
 (Zdroj: Nový Čas)

Robo Mikla (24): Divoký rocker v auguste 2007 nezvládol zákrutu medzi Záhorskou Bystricou a Devínskou Novou Vsou. Skončil v poli a hoci nikoho nezranil, z miesta nehody ušiel. Podľa niektorých informácií bol pod vplyvom alkoholu. Striebornú fábiu, ktorou sa viezol, mal pritom z autopožičovne. V máji tohto roku si nehodu takmer presne zopakoval. V Nitre skončil v plote rodinného domu, pričom mu v krvi vraj namerali viac než dve promile alkoholu. No opäť mal šťastie a nikoho nezranil. V týchto dňoch sa lieči na protialkoholickom.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)
 (Zdroj: Nový Čas)

Silvia Kušnírová (28): Moderátorka politickej relácie Politika.sk havarovala v septembri 2007 v skorých ranných hodinách v Považskej Bystrici. Sama vraj nevedela, ako sa tam dostala. V krvi jej po nehode namerali 1,56 promile. V aute sa dokonca povaľovala fľaša vodky. Našťastie nikoho nezranila a aj ona sama z nehody vyviazla slušne. Hoci televízia JOJ najprv za svojou moderátorkou stála, ľudia dali jasne najavo, že si ju už na obrazovke neželajú.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Milan Kňažko (62): Cesta smrti z Nitry do Zlatých Moraviec pripomenula svoju náročnosť aj Kňažkovi. Vo februári 2008 sa pri obiehaní na nebezpečnom úseku zrazil s iným autom. Podľa svedka nedodržal povolenú rýchlosť, médiám však tvrdil, že sa na tom mieste vôbec nenachádzal. Usvedčili ho však fotografie. Škoda sa pri zrážke vyšplhala na 400 tisíc, jedna žena utrpela ľahké zranenie.

 

 

Tragédie a nešťastia známych
Zobraziť galériu (29)

Henrich Krejča (34): Smrť pod kolesami svojho auta videl aj šéfredaktor spravodajstva Markízy Henrich Krejča. Pred dvomi rokmi sa mu pravdepodobne pod vplyvom alkoholu vrútil v nočných hodinách do cesty chodec. Nemal tam však čo robiť. Vstup bol totiž prísne zakázaný a dialničný úsek ohraničený protihlukovými bariérami. U vodiča neboli zistené žiadne známky požitia alkoholu či neprimeraná rýchlosť. Vypočúvaný bol iba ako svedok nehody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu