Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Róberta nahneval meškajúci odlet z Košíc: Tina to videla celé inak

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - O meškaní lietadiel sa už toho popísalo veľa, no v období dovoleniek ide vždy o vysoko aktuálnu tému. Naposledy sme vás informovali o nepríjemnom zážitku Róberta, ktorý s ostatnými cestujúcimi čakal dlhé hodiny v odletovej hale v Košiciach na spoj do Talianska za podmienok, ktoré označil za absolútny chaos. Zaujímavosťou je, že na talianskom letisku vyzerala podľa našej čitateľky starostlivosť o klienta úplne inak.

Vaše tipy

Róbert mal minulý pondelok odletieť o 20:55 z Košíc do talianskeho Lamezia Terme, no kvôli búrke a technickým problémom stroja sa tak stalo až o deväť hodín neskôr. "V hale sa nedá dýchať, klíma nefunguje, dvere odmietajú otvoriť, je tu plno malých detí, čo ležia na kovových laviciach a na letisku mali iba 7 (slovom sedem) diek...," uviedol rozčarovaný Slovák.

Róberta nahneval meškajúci odlet
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Mamičkám s malými deťmi sa podľa jeho slov čoskoro minuli plienky a ostatné mali v odbavenej batožine, ku ktorej im odmietli prístup. Dlho museli čakať na občerstvenie a navyše v odletovej hale pobehoval hlodavec. Nepáčilo sa mu ani to, že celú noc im vraj nikto z pracovníkov vedel dať uspokojivú odpoveď na ani jednu konkrétnu otázku.

Róberta nahneval meškajúci odlet
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Letisko Košice malo na vzniknutú situáciu odlišný pohľad a vo svojom stanovisku napísalo, že "pracovníci robili všetko, čo bolo v ich silách, aby dotknutým cestujúcim aspoň v rámci možností, ktoré boli v danom momente k dispozícii, pomohli prečkať chvíle do odletu lietadla." Okrem toho je dovolenková sezóna v plnom prúde a drvivá väčšina leteckej kapacity je alokovaná, čiže meškanie mohlo byť aj oveľa dlhšie, nebyť promptnej reakcie spoločnosti, prevádzkujúcej daný let.

Róberta nahneval meškajúci odlet
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Pohľad z Talianska

Ako sa však zdá, na talianskej strane to v rovnakej situácii vyzeralo trochu inak. "My sme čakali na toto lietadlo, ktoré malo priletieť z Košíc do Lamézia Terme na letisku v Lamézii, lebo nás malo odviezť do Bratislavy. Taliani sa o nás podľa uvedených informácii postarali oveľa lepšie," napísala nám Tina.

"Sami pracovníci letiska v Lamézii nevedeli, čo sa stalo. Po dvoch hodinách ľuďom umožnili prístup do batožiny. V bufete sme si mohli každé dve hodiny vybrať občerstvenie v hodnote 6,-€. Boli to obložené žemle, pizza, muffiny, croisantty, coca - cola, minerálka, káva, čaj. Spali sme tiež na lavičkách a po zemi. Klimatizácia tam bola až silná," dodala Slovenka s tým, že pracovníci letiska v Košiciach by sa mali ísť učiť od Talianov, ako sa majú starať o cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu