Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otrasná skúsenosť Róberta pred odletom na dovolenku: VIDEO V Košiciach nikdy nič podobné nezažil

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA/KOŠICE - Niet nad to, keď sa chystáte ísť letecky na dovolenku a váš spoj má meškanie. Navyše, ak sa z minút čakania zrazu stanú hodiny a vy ani neviete, či nový uvedený čas odletu je ten konečný. Deti spia na stoličkách v hale, bez deky, bez klimatizácie v horúčavách a bez jedla. Podľa jedného zo Slovákov, ktorí v pondelok smerovali do Talianska, sa niečo presne takéto prihodilo na letisku v Košiciach. To však tvrdí, že zamestnanci robili všetko, čo bolo v ich silách, aby pomohli cestujúcim prečkať chvíle do odletu.

Vaše tipy

"Tak toto je teda Bananistan! Po piatich hodinách na letisku nám oznámia, že o 40 minút dostaneme občerstvenie a odlet z technických príčin bude namiesto o 20.55 až o 03.30? V hale sa nedá dýchať, klíma nefunguje, dvere odmietajú otvoriť, je tu plno malých detí, čo ležia na kovových laviciach a na letisku mali iba 7 (slovom sedem) diek...," napísal nám v utorok v skorých ranných hodinách Róbert, ktorý mal spolu s ostatnými cestujúcimi odletieť v pondelok o 20.55 do talianskeho Lamezia Terme. Samozrejme, na letisku museli byť ešte o dve hodiny skôr.

Otrasná skúsenosť Róberta pred
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"Deti spiace na stoličkách, po hale pobehuje myš, je toto normálne? Pred hodinou nám oznámili, že o 30 minút dostaneme teplé jedlo... zatiaľ nič. Vraj plánujú odlet náhradného lietadla z BA o 3.30, takže odlet by mohol byť 4.30," opísal pokračovanie ságy o pol štvrtej ráno s tým, že z uviaznutých nešťastníkov tejto informácii nikto neverí. Mamičkám došli plienky a ostatné mali v odbavenej batožine. Na toaletách sa minulo mydlo a nemal ho kto doplniť. "Absolútny chaos!" zhodnotil situáciu.

Otrasná skúsenosť Róberta pred
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Keď sme sa ho opýtali na konečný odlet z Košíc, dozvedeli sme sa, že stroj priletel o piatej a o 5.45 mohli konečne zamieriť tam, kam plánovali. Podľa rozčarovaného klienta im najprv tvrdili, že nemôžu odletieť kvôli búrke, no vyzeralo to skôr, že lietadlo malo technické problémy, no vraj to zamestnanci nechceli priznať. "Nakoniec po 01.00 lietadlo odletelo bez nás, vraj nie je spôsobilé odviezť pasažierov. Po veľkom cirkuse, ktorý sme spravili s prítomnými pracovníkmi letiska nám bolo oznámené, že náhradné lietadlo priletí 03.30. To, samozrejme, nebolo dodržané, pravidelne menili termín údajného príletu náhradného lietadla," dodal Róbert.

Otrasná skúsenosť Róberta pred
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ťažké srdce má aj na občerstvenie, ktoré dostali až po niekoľkých hodinách: "Doniesli nám fľaškovú vodu, bagety a poľské keksy. A najviac ma zarazilo, že aj keď bolo medzi cestujúcimi plno malých deti, najmladšie malo 7 mesiacov, letisko nemalo ani len deky! Dokopy ich mali iba 7 ks. Deti ležali na podlahe, na stoličkách, jedna mamička držala dieťa celú noc na rukách, pretože kočíky už boli odbavené a personál odmietol umožniť prístup k batožine." Voda bola navyše sýtená, takže ju nemohli podávať dojčatám a jeden z cestujúcich dokonca natočil video hlodavca, ktorý pobehoval v odletovej hale, vraví Slovák.

Otrasná skúsenosť Róberta pred
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Podľa Róberta nefungovala klimatizácia alebo bola úplne poddimenzovaná, dvere nesmeli byť otvorené z bezpečnostných dôvodov. V hale s 200 ľuďmi sa zle dýchalo a prítomným začínalo byť nevoľno. Celú noc im vraj nikto z pracovníkov nedal uspokojivú odpoveď na ani jednu konkrétnu otázku.

Hlodavec v letiskovej hale

Reakcia Letiska Košice

O stanovisko k nepríjemnej situácii sme požiadali aj Letisko Košice. "Počas celého večera/noci boli naši pracovníci v nepretržitom kontakte s kolegami z leteckej spoločnosti Travel Service, ktorá tento predmetný let prevádzkovala. Hneď ako sme dostali potvrdené informácie od leteckej spoločnosti sme ich posúvali ďalej cestujúcim. Meškanie bolo spôsobené kombináciou zlého počasia (veľmi silná búrka), kvôli ktorému lietadlo prichádzajúce z Talianska pristálo s malým meškaním a toho, že došlo k technickému poškodeniu lietadla, ktoré tak nebolo schopné ďalšieho letu," uviedol marketingový manažér letiska Juraj Toth.

Spoločnosť Travel Service preto poslala z Bratislavy náhradné lietadlo. Podľa stanoviska letiska je dovolenková sezóna v plnom prúde a drvivá väčšina leteckej kapacity je alokovaná, preto bolo v danej situácii šťastím, že spoločnosť mohla zareagovať tak promptne. Meškanie totiž mohlo byť aj o niekoľko hodín dlhšie.

Otrasná skúsenosť Róberta pred
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: mik)

"Rád by som zdôraznil, že bezpečnosť leteckej prevádzky je vždy na prvom mieste. Všetky aplikované procesy a postupy aj v tomto konkrétnom prípade boli vykonávané s najväčším dôrazom práve na bezpečnosť. Cestujúcim bolo v zmysle predpisov podané studené občerstvenie, tekutiny i teplé jedlo," vysvetlil marketingový manažér.

Podľa neho pokiaľ ide o teplotu v hale, je to naozaj veľmi individuálne. Niektorí cestujúci sa sťažovali na chlad, iní naopak na vysokú teplotu. "Naši pracovníci robili všetko, čo bolo v ich silách, aby dotknutým cestujúcim aspoň v rámci možností, ktoré boli v danom momente k dispozícii, pomohli prečkať chvíle do odletu lietadla," dodal na záver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu