Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Ďalší policajný prešľap? Košický muž zákona nenápadne tankuje do kanistrov!

Za benzín v kanistroch zaplatil služobnou kartou Zobraziť galériu (3)
Za benzín v kanistroch zaplatil služobnou kartou (Zdroj: Tip čitateľa)

KOŠICE - Tankoval služobne či súkromne? Túto otázku si kladú košickí policajti, ktorí prešetrujú naozaj počudovania hodné správanie ich kolegu z Šace. Nemenovaného strážcu zákona koncom apríla náš čitateľ prichytil, ako na jednej z košických čerpacích staníc tankuje benzín okrem služobného vozidla aj do pripravených kanistrov a fotografie jeho čudného počinu nám zaslal do redakcie. Netrvalo dlho a inkriminované zábery sa dostali aj do rúk nadriadeného, ktorý už voči previnilcovi začal disciplinárne konanie.

Vaše tipy

Keď náš čitateľ koncom apríla krátko po 19:30 prechádzal okolo beznzínovej pumpy v Šaci, nemohol veriť vlastným očiam. Policajt v službe na nej nebadane tankoval benzín do jedného kanistra za druhým a plné nádoby údajne plánoval využiť na súkromné účely. "Kradol benzín do kanistrov a platil služobnou tankovacou kartou," napísal nám.

Nenápadné tankovanie policajta si všimol náš pozorný čitateľ.
Zobraziť galériu (3)
Nenápadné tankovanie policajta si všimol náš pozorný čitateľ.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Na základe fotografií ťažko povedať, či mal košický policajt naozaj v úmysle benzín použiť pre vlastnú potrebu, podľa vyjadrení jeho kolegov sa žiadneho priestupku ani trestného činu nedopustil. "Nadriadený policajta preveril, pričom na základe vykonaného šetrenia doposiaľ nezistil protiprávne konanie policajta," povedala pre Topky košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Muži zákona však priznali, že s jeho správaním na košickej pumpe nebolo úplne všetko s kostolným riadom. "Dotknutý policajt v danom prípade konal v rozpore so základnými povinnosťami policajta v zmysle zákona o štátnej službe príslušníkov PZ," dodala Mesárová s tým, že voči policajtovi už bolo začaté disciplinárne konanie. V Košiciach jeho tankovanie naďalej preverujú a trest ho zdá sa, neminie.

Ďalší policajný prešľap? Košický
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu