Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Podivná novinka v kalendári železníc: Mesiace majú až 34 dní!

V ŽSR to trochu prepískli. Kalendár zobrazuje neexistujúce dátumy v roku. Zobraziť galériu (3)
V ŽSR to trochu prepískli. Kalendár zobrazuje neexistujúce dátumy v roku. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Máte pocit, že najbližšie tri mesiace sa nezastavíte? Žiaden strach, Železnice Slovenskej republiky nakúpili na rok 2012 kalendáre, podľa ktorých máte v prvých troch mesiacoch niekoľko dní k dobru a to dokonca víkendových!

Podivná novinka v kalendári
Zobraziť galériu (3)


Štátnej spoločnosti sa podarilo drobné faux pas. Nakúpila firemné stolové kalendáre v náklade 10 tisíc kusov, pričom vo výberovom konaní zvíťazila najlacnejšia ponuka. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby v trojmesačnom prehľade na spodku listu nemali mesiace január, február a marec po 34 dní. Zaujímavé je, že január končí piatkom, pričom február začína až v stredu.

Na chybu upozornili viacerí čitatelia, fotografia s nezvyčajným počtom dní v mesiaci vyvolala diskusie aj na sociálnych sieťach. „Je síce prestupný rok, ale žeby toľko dní?“ znel jeden z komentárov pod fotkou. „To hádam nie. Do školy chodiť viac ako treba :D“ alebo „Noo, pár dní navyše by niekedy bodlo :D ,“ napísali ďalší.

Železnice SR už firmu, ktorá je zodpovedná za omyl, kontaktovali. „Ide o neúmyselnú technickú chybu, ktorú ŽSR rieši s uvedenou firmou v reklamačnom konaní,“ uviedla pre Topky hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Ktovie, nad čím pri vyhotovovaní kalendára premýšľal jeho autor. Verejnosť však rozhodne pobavil, viacerí by sa predĺženým mesiacom potešili.

V ŽSR to trochu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu