Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zábavné otvorenie obchodného domu v Iraku: Ľudia padali z eskalátora!

Eskalátor snáď nikdy nezažil takýto nápor
Eskalátor snáď nikdy nezažil takýto nápor (Zdroj: liveleak.com)

IRBIL/BRATISLAVA - Mladí či starí, všetci sa zmenili na rozbláznené deti, keď mali možnosť po prvýkrát vyskúšať eskalátor v novootvorenom obchodnom dome v irackom meste Irbil. To, čo je pre nás samozrejmosť, sa pre miestnych Kurdov stalo zdrojom rozmarnej a až nepochopiteľnej zábavy.



Toľko smiechu snáď nezažil žiadny obchod, ani keď si zabezpečil vystúpenie tých najlepších komikov a komediantov. Ľudia v každom veku sa v decembri minulého roku doslova tlačili, aby si mohli užiť ten nevídaný "zázrak", ktorý ich bez námahy vyvezie nahor alebo zvezie nadol. Aj keď mnohí považovali za srandovnejšie zvoliť stratégiu "proti prúdu".

Na videu, ktoré včera zverejnil portál LiveLeak.com, vidno ako sa za iných okolností dôstojní muži a hlavy rodín zmenili v roztopašné ratolesti neschopné odolať až adrenalínovému pocitu, ktorý im poskytlo groteskné šliapanie do pohyblivých schodov. V obrovskom priestore ich hlasy bzučali ako v úli a niektorým sa dokonca nepozdávalo, keď si niekto eskalátora užíval pridlho a blokoval ostatných. Deti to mali zo všetkých asi najjednoduchšie, poprestrkávali sa pomedzi nohy dospelých a statočne ignorovali ich napomínanie.

Názory užívateľov sa však v komentároch pod videom rôznia. Kým jedna skupina sa ide popučiť od rehotu, iní považujú zábery skôr za smutné. Hoci prvý komerčný eskalátor vytvorili už v roku 1899, do mesta v Iraku sa dostal až o storočie neskôr.

Eskalátor v obchodnom dome

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu