Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na prokuratúre budú informovať o postupe polície na začiatku vyšetrovania vraždy Kuciaka

Na snímke ministerka vnútra Denisa Saková počas rozhovoru pre média po zasadnutí vlády v Bratislave
Na snímke ministerka vnútra Denisa Saková počas rozhovoru pre média po zasadnutí vlády v Bratislave (Zdroj: TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA - Ministerka vnútra Denisa Saková sa bude na Generálnej prokuratúre SR informovať, či na začiatku vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka došlo alebo nedošlo k zlyhaniu práce policajtov.

"Budem sa dotazovať, lebo som povedala, že prácu mojich kolegov nebudem hodnotiť podľa toho, že sa niekde objaví nejaká informácia, ale chcem mať spätnú väzbu o tom, ako moji kolegovia pracujú," povedala dnes pre médiá. Podľa Sakovej nastal v tomto prípade "trošku nesúlad informácií". "Vyšetrovateľ podľa miestnej a vecnej príslušnosti prišiel na obhliadku a potom, keďže išlo o úkladnú vraždu, tak samozrejme sa tento prípad presunul na NAKA. A vznikla tu nejaká informácia, že nejaký vyšetrovateľ mal byť odvolaný alebo nedodržal procesné kroky. Takouto informáciou zatiaľ nedisponujem," uviedla.

Postup polície na začiatku vyšetrovania kritizoval Daniel Lipšic, ktorý je právnym zástupcom rodiny zavraždeného Jána Kuciaka. Podľa neho neboli napríklad zabezpečené všetky stopy, pričom niektoré mohli byť zmarené. Úrad špeciálnej prokuratúry v tejto súvislosti vydal stanovisko, podľa ktorého "vo vzťahu k vyšetrovateľovi Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava, ktorý vo veci vykonával prvotné úkony na mieste činu, najmä obhliadku miesta činu, boli pri výkone dozoru prokurátora zistené niektoré nedostatky, na ktoré prokurátor bezodkladne reagoval".

Vzhľadom na to, že uvedený vyšetrovateľ už nie je vo veci činný, prokurátor nemôže podľa ÚŠP vykonať vo vzťahu k nemu žiadne ďalšie opatrenia. Ministerka vnútra však tvrdí, že takéto rozhodnutie jej ešte doručené nebolo. "Zatiaľ túto spätnú väzbu nemám a nerada budem hodnotiť a degradovať prácu mojich kolegov," zdôraznila. Ak k pochybeniam došlo, bude sa rozhodovať o ďalších krokoch, dodala Saková.

Viac o téme: Polícia BratislavaSlovenskoDenisa SakováVražda Jána Kuciaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu