Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horúca stopa vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka: Polícia má videozáznam možného vraha

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB, Ján Zemiar, TASR)

BRATISLAVA/PRAHA - Od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka (†27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej (†27) v ich dome vo Veľkej Mači už ubehli vyše dva mesiace a na verejnosť preniklo len málo informácií o tom, ako pokračuje vyšetrovanie. Marek Vagovič v komentári na portáli aktuality.sk minulý týždeň uviedol, že polícia má k dispozícii kamerový záznam, na ktorom je potenciálny vrah. To, že bol v dome viackrát po sebe, nabúrava teóriu o profesionálnom zabijakovi.

Ján a Martina mali prežívať najšťastnejší deň: Brat Jozef prehovoril o veľkom smútku

"Vieme len to, že polícia má kamerový záznam, na ktorom je potenciálny vrah. A že bol zrejme v dome investigatívneho novinára a jeho snúbenice viackrát po sebe. Na záberoch mu však nevidno do tváre, takže s jeho identifikáciou to nebude jednoduché. Polícia navyše spravila po brutálnej vražde niekoľko chýb," uviedol šéf investigatívneho tímu Aktualít Marek Vagovič v komentári.

Investigatívny novinár Ján Kuciak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel, AP/Aktuality)

"Bol zadokumentovaný pohyb pravdepodobného páchateľa a boli zistené ďalšie skutočnosti, ktoré teraz nemôžeme prezentovať, pretože by to mohlo negatívne ovplyvniť vyšetrovanie a dokazovanie pred súdom," citovala dnes česká MF DNES slová prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktoré odzneli na tlačovej konferencii v Bratislave. Meno ani totožnosť prokurátora prítomní novinári zverejniť nesmeli.

Horúca stopa vo vyšetrovaní
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Prokurátor opísal aj to, ako mladých ľudí zavraždili. "Boli zastrelení zbraňou kalibru 9 milimetrov. Neboli zistené žiadne stopy zápasu a nič nebolo ukradnuté," uviedol prokurátor. "Dáta teraz analyzuje a sumarizuje analytická skupina a výsledky predkladá vyšetrovateľom s cieľom ďalších úkonov, ktoré z pochopiteľných dôvodov nemôžeme komentovať," dodal.

Horúca stopa vo vyšetrovaní
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Polícia sa k najnovším záverom vyšetrovania vyjadriť nechcela. "Prepáčte, ale na tieto otázky už bude odpovedať len dozorová prokuratúra, konkrétne Úrad špeciálnej prokuratúry na Slovensku," povedal pre MF DNES odstupujúci policajný prezident Tibor Gašpar.

Viac o téme: VideoVraždaNovinárVideozáznamPolícia Veľká MačaJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu