Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Krutej smrti na dostihovej dráhe: Láska ku koňom stála Malteho (†49) život!

Malteho stáli dostihy život.
Malteho stáli dostihy život. (Zdroj: YouTube)

PARAÍSO – Dostihy buď milujete alebo nenávidíte. Každopádne, niekedy vás akýkoľvek vzťah k nim môže priviesť až do hrobu. Nielen keď si požičiate peniaze na stávky a neviete ich splatiť, ako to vidno vo filmoch. Malte Velasquez (†49) zomrel, pretože bol taký posadnutý svojím koňom, že vbehol na trať a zabudol, že po trati nebeží len ten jeho.

Svedkom sa podarilo celú tragédiu v juhovýchodnom Mexiku zachytiť na kameru. V jednom momente okolo rozvášneného davu rýchlosťou viac ako 60 kilometrov za hodinu takmer preletí jazdec na koni, vzápätí Malte vybehne na trať. S pohárom v ruke povzbudzuje svojho favorita. Hneď na to do neho vpáli ďalší kôň a nedá mu šancu na prežitie.

Davor Avalos (38), ktorý všetko videl, povedal: „Nemôžem tomu uveriť, v jednu chvíľu tam stál a v ďalšej sekunde ho nebolo.“ Malteho priatelia polícii vysvetlili, že na toho koňa, ktorý preteky vyhral, stavil veľa peňazí. Žiadne peniaze však nestoja za život. Lekári potvrdili, že zomrel v dôsledku zlomeného krku a poškodenej miechy takmer okamžite.

Za lásku ku koňom zaplatil životom

Kvôli smrti otca dvoch detí teraz kompetentní vyšetrujú bezpečnostné podmienky, ktoré už na prvý pohľad nie sú ktovieaké. „Z videa sa zdá, že bolo len otázkou času, kedy k takejto veľkej nehode dôjde,“ povedal hovorca mexickej polície. Je očividné, že ohrození sú všetci, ktorí stoja pri trati.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu