Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Extrémne nebezpečná zábavka: Mladík na sánkach sa rútil ulicami Nových Zámkov 80 km/h!

Stačil jeden zlý pohyb a mohol skončiť v nemocnici
Stačil jeden zlý pohyb a mohol skončiť v nemocnici (Zdroj: YouTube)

NOVÉ ZÁMKY – Museli sa zblázniť! Pri pohľade na zábery šialenej zábavky novozámockých mladíkov ostáva rozum stáť. Video kolujúce internetom zachytáva skupinku bláznov, ktorých už zrejme omrzelo bežné sánkovanie, pravdepodobne aj život, a rozhodli sa pre niečo oveľa extrémnejšie. Sánky, na ktorých sedel ich kamarát, uviazali o auto a ťahali ich nočnými ulicami šialenou rýchlosťou. Mladíci mali chvalabohu viac šťastia, ako rozumu a pri bláznivej jazde neublížili ani sebe, ani nikomu inému. A čo na túto nebezpečnú zábavku hovorí polícia?

Video, ktoré odvčera koluje internetom, vyráža dych. Extrémna sánkovačka sa odohráva v noci na cestách  novozámockých ulíc a jej hlavnými aktérmi sú zrejme životom unudení mladíci bez akéhokoľvek pudu sebazáchovy a najmä zdravého rozumu. Jeden z nich sa usadí na už priviazané sánky a ostatní naskáču do auta, odkiaľ sledujú jeho bláznivú jazdu a dobre sa na nej zabávajú.

Pilota, ako chlapci nazvali mladíka na sánkach, však smiech rýchlo prejde, keď vodič dupne na plyn. „Teraz ideme 80 km/h, ale to nevadí,“ pospevuje si mladík, ktorý všetko zachytáva na kameru. V jednu chvíľu to vyzeralo, že chlapec na sánkach už už vyletí z cesty. „Spomaľ! Zabijem Vás!“ kričí na kamarátov v aute. „Nevadí, sedem životov máš,“ odvrkne mu kolega z auta a šofér opäť pridáva.

Všetka „sranda“ však končí, keď ručička na tachometri auta prekročí 80 km/h. „Ty kokos, toto je deväťdesiat, spomaľ, spomaľ, nezvláda to!“ kričí už aj mladík s kamerou. Vtedy šofér spomalí a mladík môže zo sánok, ktorých sa celý čas držal ako kliešť, konečne vystúpiť. Bez zranení a s úsmevom od ucha k uchu sa s kamarátmi delí o zážitky.  

V tomto prípade mal "kaskadér" obrovské šťastie. Stačilo by totiž, keby narazil na malý hrboľ na ceste a mohol skončiť s ťažkými zraneniami v nemocnici. Prinajlepšom. V minulosti totiž podobné bláznivé nápady skončili aj tragicky. Nad nezodpovednosťou mladíkov krúti hlavou aj motoristický redaktor. „Moderné autá dnes dokážu aj na snehu zastaviť na krátke vzdialenosti. Sánky však tieto technické vymoženosti nemajú. Preto sa mi zdá byť nezodpovedné najmä správanie sánkara, ktorý nemal na hlave prilbu,“  povedal Jozef Vydra z portálu podkapotou.sk.

Za extrémnu sánkovačku hrozí mastná pokuta

Keďže mladíci šialenou jazdou na ulici ohrozovali nielen seba, ale aj ostatných učastníkov premávky, spýtali sme sa na názor aj policajtov. "Vodič sa dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," povedala nám nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková s tým, že za takúto zábavku hrozí až 100-eurová pokuta.

Ak by však pri adrenalínovej jazde spôsobili aj nehodu, vec by posudzovali prísnejšie. Šofér auta takisto vysoko prekročil maximálnu rýchlosť. Na ulici, kde platí 30-tka išiel pravdepodobne až vyše 80 km/h. Pri tomto priestupku ich však neprichytili, tentoraz tak vyviazli bez sankcií.

Sankovacka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu