Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Neslávny koniec vianočného stromčeka: Pri prenášaní sa zlomil ako zápalka!

Sľubný vianočný stromček to už má za sebou
Sľubný vianočný stromček to už má za sebou (Zdroj: FB)

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – To je ale banda hlupákov, čo? Takto obyvatelia sídliska v Uherskom Hradišti komentovali zbabranú fušku pracovníkov technických služieb, ktorí mali na starosti prevoz mohutného vianočného stromčeka. Predstava o krásnom košatom smreku týčiacom sa uprostred námestia sa im doslova zrútila pred očami! Informoval o tom český portál dennik.cz.

Vianočný strom, ktorý  budú dnes večer slávnostne rozsvecovať na uherskohradišskom Masarykovom námestí, je len náhradou. Originál, ktorý sa mal týčiť uprostred ulice, sa totiž minulý týždeň pri prevážaní polámal. Tragikomickú scénku nešikovných pracovníkov zachytila jedna z obyvateliek paneláku na videu, o ktoré sa na sociálnej sieti podelila s celým svetom.

Je piatok ráno a uprostred ulice Jaroslava Stanka sa kníše niekoľkometrový košatý smrek. Obyvateľka berie do rúk kameru a všetko zachytáva. Robotníci v žeriave sa snažia budúci vianočný stromček položiť na cestu, kmeň zavesený na lane sa však začne nebezpečne prehýbať, až to nevydrží a zlomí sa. Odlomená časť smreku padá na zem a len tesne míňa zaparkované autá. „To je ale banda hlupákov, čo?“ komentuje fiasko muž dívajúci sa z okna.

Po „zavesení“ videa sa na sociálnej sieti rozbehla búrlivá diskusia, v ktorej nešikovných pracovníkov označujú za „kreténov“ a „odborníkov“. Firma, ktorá mala prevážanie stromčeka na starosti sa však háji tým, že smrek bol prerastený kazom. „V dreve bol kaz, čo bohužiaľ na prvý pohľad nezistíte. K takej situácii jednoducho môže dôjsť,“ povedal riaditeľ firmy Jiří Klíma.

Podľa hovorcu uherskohradišskej radnice Jana Pašmu vianočné oslavy v centre mesta ani po tejto nehode nie sú nijak ohrozené. V zálohe mali ďalší ihličnan, ktorý sa im preniesť podarilo a už sa týči na Masarykovom námestí.

Zlomili vianočný stromček

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu