Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Po atentáte na Fica musí podľa Orbána Maďarsko bojovať za mier osamotene

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP Photo/Denes Erdos)

BRATISLAVA - Po vlaňajších parlamentných voľbách sa Slovensko vydalo na cestu presadzovania mieru, čo znamenalo pre Maďarsko veľkú pomoc. Stredajším atentátom na predsedu vlády SR Roberta Fica však bol tento proces pozastavený a Maďarsko zostalo v snahách o mier osamotené. Upozornil na to vo štvrtok na Facebooku maďarský premiér Viktor Orbán.

VIDEO Tlačový brífing z Úradu vlády v súvislosti s atentátom na Roberta Fica

Tlačový brífing z Úradu vlády v súvislosti s atentátom na Roberta Fica (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Na predsedu slovenskej vlády spáchal atentát ľavicový aktivista. Robert Fico nebude pracovne aktívny v najdôležitejších mesiacoch. Veríme v jeho uzdravenie, ale dnes zostávame v boji za mier osamotení. Odteraz musíme bojovať sami dvojnásobnou silou. Európske voľby sa stali dôležitejšími ako kedykoľvek predtým. Násilie musí skončiť!" napísal Orbán.

Roberta Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo päť výstrelov, útočníka zadržala polícia. Premiéra previezli v kritickom stave vrtuľníkom do nemocnice v Banskej Bystrici. Lekárom sa podarilo jeho stav stabilizovať, avšak podľa štvrtkového vyjadrenia vicepremiéra a ministra obrany Roberta Kaliňáka ešte nie je mimo ohrozenia života.

Viac o téme: StreľbaAtentátRobert FicoMaďarskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu