Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záletný profesor Dumbledore: Mladšia milenka v 60-tke a... dve nemanželské deti!

Michael Gambon ako Albus Dumbledore Zobraziť galériu (3)
Michael Gambon ako Albus Dumbledore (Zdroj: Warner Bros.)

LONDÝN - Dnes by mal herec Michael Gambon 83 rokov. Bohužiaľ, koncom septembra zomrel v prítomnosti svojej manželky a syna. Do spoločnej domácnosti sa vrátil po tom, čo si v 60-ke začal s mladšou ženou. Tá mu porodila dvoch synov.

Michael Gambon sa narodil 19. októbra 1940 v Dubline. Po druhej svetovej vojne sa rodina presťahovala do Londýna. Strednú školu údajne nedokončil a radšej sa vyučil za technika v zbrojárskej firme. 

Galéria: Michael Gambon

Ako 24-ročný sa však rozhodol uchádzať o miesto v divadle, kam si poslal životopis s vymyslenými údajmi. „Boli to totálne klamstvá,” priznal pred pár rokmi herec pre The Irish Times. Ale vzali ho a odštartovala tým jeho divadelná kariéra. 

Pred kamerami sa začal objavovať v polovici 60. rokov. Zahral si v snímkach ako Othello, Krídla vášne, Tanec na konci leta, Ospalá diera, Endgame, Vianočná koleda, Gosford Park, Život pod vodou, Nezlomná vôľa, Kráľova reč, Kingsman: Zlatý kruh. 

Michael Gambon a Marlon Brando
Zobraziť galériu (3)
Michael Gambon a Marlon Brando  (Zdroj: MGM)

V ságe o Harrym Potterovi hral od tretej časti profesora Dumbledora. Objavil sa aj v seriáloch ako Manželky a dcéry, Perfect Strangers, Pán času, Slečna Emma, Malé ženy, Mestečko Fortitude. 

Gambon nerád dával rozhovory a svoje súkromie si strážil. V roku 1962 sa oženil s matematičkou Anne, ktorá mu porodila syna Fergusa. V roku 2001 však počas nakrúcania predstavil herec kolegom o 25 rokov mladšiu ženu Philippu Hart. V tom čase spolu boli už rok a v rokoch 2007 a 2009 priviedla na svet spoločných synov. 

Ich aféra bola zverejnená v roku 2002 a Gambon potom odišiel od manželky Anne. Neskôr sa ale vrátil do spoločnej domácnosti. Keď 27. septembra 2023 zomrel na zápal pľúc, boli po jeho boku práve Anne a ich syn Fergus. 

Michael Gambon
Zobraziť galériu (3)
Michael Gambon  (Zdroj: Lyla Films)

Viac o téme: Michael Gambon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu